vestnik

Zbiranju humanitarne pomoči se pridružuje vse več občin in organizacij. Kam še lahko dostavite vse potrebno za begunce?

Vestnik.si, 9. 3. 2022
Rok Šavel
Toliko pomoči so minuli teden zbrali v Občini Moravske Toplice.
Aktualno

Vse več je zbiralnih akcij po Pomurju.

V četrtek, 10. marca, in v petek, 11., bo zbiranje humanitarne in materialne pomoči potekalo v kulturni dvorani Občine Odranci, in sicer med 11. in 17. uro. V Ukrajini trenutno najbolj potrebujejo higienske pripomočke, komplete prve pomoči, material za prvo pomoč in prehrano z daljšim rokom trajanja. 

Danes in jutri med 16. in 19. uro poteka zbiralna akcija v prostorih Občine Črenšovci, v Kleklovem domu. Akcijo organizira tamkajšnja občina v sodelovanju z Župnijsko Karitas. Vsi, ki želite pomagati, lahko dostavite higienske pripomočke za otroke in odrasle, živila, z vsaj šest mesečnim rokom uporabe in zapakirana v originalno embalažo ter material za prvo pomoč. 


V Občini Dobrovnik zbirajo humanitarno pomoč v prostorih Centra za zaščito in reševanje, danes med 15. in 17. uro. Prispevate lahko vodo, higienske pripomočke, plenice, konzervirano hrano, hrano s podaljšanim rokom trajanja in otroško hrano.


Območno združenje Rdečega križa Murska Sobota bo skupaj z mestno občino pomoč zbiralo v petek med 13. in 17. uro v zaklonišču na Lendavski ulici. Dobre ljudi naprošajo za higienske pripomočke, komplete prve pomoči in prehranske izdelke. Sporočajo tudi, da lahko donirate tudi finančna sredstva. Pošljete lahko SMS s ključno besedo BEGUNCEM ali BEGUNCEM5 na 1919 ter tako prispevate en ali pet evrov. 

ukrajina begunci zbiranje-pomoči
Kaj zdaj berejo drugi