vestnik

ZD MS: Z novim prizidkom do dvigala

T. M., 14. 3. 2019
Nataša Juhnov
Nov prizidek bo za otroškim in mladinskim dispanzerjem. Občina želi urediti tudi nevarno parkirišče. 
Aktualno

Ena od večjih investicij Mestne občine Murska Sobota, ki so predvidene v letošnjem letu, bo dozidava zdravstvenega doma v Murski Soboti.

V mestni upravi pojasnjujejo, da vložek občine po projektantski oceni znaša 476 tisoč evrov. Gre za dvonadstropni prizidek k stavbi otroškega in mladinskega dispanzerja, v njem pa bodo nove pisarne in večnamenski prostori za izvajanje preventivnih programov v primarnem zdravstvenem varstvu. Investicija zajema tudi gradnjo dvigala, s katerim želijo rešiti vprašanje dostopa za gibalno ovirane osebe do nadstropja v zdravstvenem domu. »Poleg novogradnje bo v okviru investicije nabavljena potrebna pisarniška oprema, računalniška oprema pisarn, avdiovizualna oprema večnamenskih dvoran z opremo za tolmačenje ter druga potrebna oprema. Investicija se sofinancira s sredstvi javnega razpisa za izbor operacij Nadgradnja in razvoj preventivnih programov ter njihovo izvajanje v primarnem zdravstvenem varstvu in lokalnih skupnostih v višini 300 tisoč evrov, razliko pa zagotavlja Zdravstveni dom Murska Sobota,« pojasnjujejo v mestni upravi, kjer dodajajo, da je začetek del predviden v maju, konec pa decembra letos. Celotna vrednost investicije je ocenjena na 826 tisoč evrov.

Pridobljena soglasja in izdelana dokumentacija

Občina želi urediti tudi parkirišče ob cesti pred zdravstvenim domom, s katerega obiskovalci vzvratno zavijajo na cesto, ko se ob odhodu spet vključujejo v promet, kar je glede na gost promet po Grajski ulici zelo nevarno. Za ureditev parkirišč je bila lani izdelana projektna dokumentacija za izvedbo in pridobljena vsa potrebna soglasja. »Glede same izvedbe parkirišča in spremljajočih ureditev je potreben dogovor z Zdravstvenim domom Murska Sobota, saj za izvedbo investicije niso predvidena proračunska sredstva. Na predmetni trasi je predvidena tudi zamenjava vodovoda, zato je izvedbo treba načrtovati tudi v odvisnosti od te investicije. Se pa strinjamo, da je izvedba potrebna v čim krajšem času predvsem zaradi zagotavljanja večje varnosti vseh udeležencev v prometu,« pravijo v mestni upravi.
zd ms prizidek