vestnik

Zdravje je na prvem mestu, šole bodo zaprte do 29. marca

Damjana Nemeš, 12. 3. 2020
Nataša Juhnov/Vestnik.si
Šole bodo od ponedeljka samevale.
Aktualno

Premier v odhodu Marjan Šarec je naložil MZ in MIZŠ, da pripravita vse potrebno, da se s ponedeljkom zaprejo vse vzgojno-izobraževalne ustanove. Preverili smo, kakšna navodila so šole do sedaj že dobile.

V Sloveniji bo v ponedeljek doma ostalo več kot 260.000 otrok in mladostnikov. Več kot 210.000 otrok je mlajših od 10 let, ki bodo torej potrebovali varstvo tudi doma.

Na Osnovni šoli Gornja Radgona so dopoldan dejali, da jasnih navodil še niso dobili. Ravnatelj Dejan Kokol si izvedbo pouka na daljavo težko predstavlja, mogoče bi šlo za učence z matične šole, nikakor pa ne za podružnično šolo, na kateri so otroci s posebnimi potrebami. Kokol nam je še povedal, da bodo zaposlene, otroke in pa njihove starše sproti obveščali o svežih informacijah. 

Tatjana Cesnik, ravnateljica Osnovne šole I Murska Sobota, pravi, da je šola nenehno v stiku s pristojnim ministrstvom in pričakujejo navodila. Doda še, da izvajajo vse aktivnosti v okviru realizacije rednega pouka, vendar pa odpovedujejo vse dejavnosti, tekmovanja državnega nivoja, šole v naravi, kulturne prireditve. Sicer pa na šoli že izvajajo preventivne ukrepe, od pogostejšega umivanja rok do zračenja. 

tišina, občina, šola
Nataša Juhnov
Slika je simbolična.

Ravnatelj Osnovne šole Gornji Petrovci se pridružuje temu, da navodil še niso dobili. Obenem pa pojasnjuje, da ne bo katastrofa, če bo šolsko leto zaradi omenjenega ukrepa krajše, saj je na prvem mestu zdravje otrok in zaposleni. Danes so sicer opravili sestanek s sodelavci, ko bo znanega kaj več, pa bodo obvestili tudi učence in njihove starše. 

Podobno so nam pojasnili tudi na Osnovni šoli Kuzma. Kot je pojasnila Alenka Urbančič, tajnica v vzgojno-izobraževalnem zavodu, uradna navodila s strani pristojnega ministrstva še pričakujejo, sicer pa so že do sedaj v skladu z vsemi priporočili upoštevali redno pranje rok in zračenje, tudi razkuževalna sredstva so na voljo vsem učencem in zaposlenim. 

koronavirus pomurske-šole odziv-šol prepoved-pouka
Kaj zdaj berejo drugi