vestnik

Zdravstveni dom Ljutomer napoveduje gradnjo

M. H., 17. 3. 2023
Majda Horvat
Nadzidali bodo dva pritlična trakta ter s tem pridobili dodatne prostore v velikosti tisoč dvesto kvadratnih metrov.
Aktualno

Za naložbo v vrednosti 3,6 milijona evrov pričakujejo sofinanciranje države. Kdaj bo objavljen razpis ali javni poziv ministrstva za zdravje bo znano še ta mesec.

Zdravstveni dom Ljutomer ima pripravljeno vso dokumentacijo in pridobljeno gradbeno dovoljenje za nadzidavo dveh pritličnih krakov objekta, in sicer nad prostori laboratorija ter zobozdravstvenih ambulant. S tem bodo pridobili tisoč dvesto kvadratnih metrov dodatnih prostorov. Obstoječi so namreč premajhni za izvajanje vseh dosedanjih dejavnosti ter novih, ki jih je javni zavod pridobil lani ali jih bo še v tem letu.

Za naložbo, ki po prvih ocenah znaša 3,6 milijona evrov, pričakuje sofinanciranje države. Do konca meseca naj bi bilo znano, ali bo ministrstvo za zdravje objavilo razpis oziroma javni poziv za investicije, ki jih bo podprlo na osnovi zakona o sofinanciranju naložb na primarni zdravstveni ravni. V primeru uspešne prijave ter ob upoštevanju kriterijev iz prejšnjih razpisov, si v Ljutomeru obetajo sofinanciranje v višini 1,4 milijona evrov.

Naložbo, ki zajema ob nadzidavi še ureditev parkirišč, okolice in varne poti za pešce okoli objektov, bodo začeli izvajati tudi v primeru, če pričakovanega sofinanciranja ne bodo dobili. Takrat jo bodo izvedli v več korakih s sredstvi občin soustanoviteljic javnega zavoda in lastnimi sredstvi. Postopke za izbiro izvajalca del želijo izvesti do konca tega leta, gradnjo pa začeti naslednje leto. ZD Ljutomer je lansko poslovno leto končal s presežkom prihodkov nad odhodki v višini približno 900 tisoč evrov, po sklepu sveta zavoda pa bodo ta denar namenili za načrtovane naložbe. V prihodnih dneh bo ljutomerski zdravstveni dom objavil tudi razpis za izbiro izvajalca za postavitev sončne energije, s katero si želijo izboljšati energetsko samooskrbo.

zd-ljutomer naložba dodatni-prostori ministrstvo-za-zdravje