vestnik

Zdravstveni inšpektorat po več prijavah obravnava Počivalškov petkov obisk v Ormožu

STA, Vestnik.si, 9. 2. 2021
Bobo
Zdravko Počivalšek
Aktualno

Zdravstveni inšpektorat je prejel več prijav glede petkovega srečanja ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška s predstavniki politike in gospodarstva v gostilni. Kot so za STA pojasnili na inšpektoratu, prijave obravnavajo. Minister je sicer na Twitterju zatrdil, da je šlo za dovoljen uradni poslovni sestanek, kjer je "pil samo vodo".

Počivalšek je v petek obiskal Ormož, kjer se je srečal z ustanoviteljico Tovarne sladkorja v Ormožu Terezijo Štefančič ter županom Danijelom Vrbnjakom, ki je Počivalšku predstavil projekt Tehnološkega parka Ormož ter izgradnjo distribucijskega centra, je poročal POP TV. Po sestanku na občini pa se je v gostišču Taverna v Ivanjkovcih srečal še s funkcionarji, podjetniki, člani stranke SMC, svoje sodelovanje je televiziji potrdila tudi poslanka DZ Mojca Žnidarič.



Po navedbah POP TV so v gostišču v službo poklicali tudi kuharja, kar da priča o tem, da so sogovorniki v gostišču tudi obedovali. Vodja gostišča je sicer za televizijo zatrdil, da kuhinjo ravno prenavljajo, njegovi zaposleni pa so na čakanju, a POP TV izpostavlja, da gostišče ponuja hrano za osebni prevzem.

jeruzalem, vinograd, kmetijstvo
Nataša Juhnov
Jeruzalem

"Odzval sem se vabilu predstavnikov OZS Ormož in Ljutomer na pogovor o njihovih težavah in naših ukrepih. Izbrali so prostor, ki je ustrezal preventivnim ukrepom NIJZ in ki kaže potencial za razvoj turizma. Šlo je za uradni poslovni sestanek, ti so dovoljeni. Pil sem samo vodo," pa je minister Počivalšek na družbenem omrežju Twitter komentiral poročanje POP TV, ki so ga povzeli tudi drugi mediji.


Na zdravstvenem inšpektoratu so sicer na vprašanja STA, kaj se v poslovnem svetu v trenutnih razmerah sme, odgovorili, da je pripravljavec odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, zato so oni pravi naslov za tovrstna vprašanja.

koronavirus minister inšpekcija nadzor obisk
Kaj zdaj berejo drugi