vestnik

Zeleni teden v velikopolanski občini

Jože Gabor, 14. 4. 2018
Jože Gabor
V Zelenem tednu so sodelovali tudi učenci OŠ Miška Kranjca. 
Aktualno

V Prireditvenem centru Poljana v Veliki Polani so danes pripravili zaključno prireditev Zelenega tedna, kjer so ob kulturnem programu podelili zahvale za sodelovanje društvom iz občine in Osnovni šoli Miška Kranjca Velika Polana. Dopoldan so po vsej občini organizirali čistilno akcijo.  

Sklop različnih aktivnosti, s katerimi so si v organizaciji občine Velika Polana prizadevali za krepitev zavesti o pomenu čistega okolja, se je začel v ponedeljek, ko so na Osnovni šoli Miška Kranjca pripravili delavnico s pravljico Pod Miškovim klobukom. Učenci razredne stopnje so spoznali zbirko pravljic, ki so jih napisali, ilustrirali in oblikovali člani turističnega podmladka osnovne šole. Za predmetno stopnjo pa so organizirali tehnični dan z naslovom Energija.


1c43e79ec46d5b5f441a4e73a80f221c
Jože Gabor
Učenci so preživeli zanimiv teden.


V torek so si šolarji, kot je povedal župan velikopolanske občine Damijan Jaklin, ogledali lovsko kočo pri Polanskem logu in Sabolovo domačijo, v kateri pletejo izdelke iz ličja in šibja v Zadrugi za razvoj podeželja Pomelaj. Sadili pa so tudi vinsko trto pri vodnem zajetju: »V četrtek in petek so na šoli potekale aktivnosti ob Dneh zdrave šole. Organizirali pa smo tudi zbiranje odpadkov za občane v zbirnem centru pri čistilni napravi. Občani so lahko brezplačno oddali kosovne in nevarne odpadke, stare gume in podobno. Obenem so na šoli organizirali zbiranje papirja in drugih uporabnih odpadkov, izkupiček pa bo namenjen za šolski sklad. Na današnji čistilni akciji je sodelovalo okrog tristo občanov in tudi tokrat smo z veseljem ugotavljali, da je v naravnem okolju vse manj odpadkov, k čemur gotovo prispeva tudi Zeleni teden in podobne akcije.«

655bce5b5c6dc6a49f8ee24877c31998
Jože Gabor
Župan Damijan Jaklin.


Ta teden so razpisali tudi likovni natečaj Miškove poljane. Namenjen je osnovnošolcem in otrokom iz vrtca, njihova likovna dela pa bodo sprejemali do 22. junija. Ocenila jih bo strokovna komisija, najboljši pa bodo nagrajeni septembra na prireditvi ob 110. obletnici rojstva pisatelja Miška Kranjca. Spomin na kulturno dediščino plodovitega pisatelja naj nas spodbudi, so zapisali organizatorji, da v Zelenem tednu in čez vso leto naredimo čim več dobrega za naravo, za naše zanamce, da nam bodo hvaležni za skrbno ohranjanje naravne dediščine.

d412be05c489805c1929ba54644639d4
Jože Gabor
Zeleni teden je privabil mnogo občanov.


Jutri, v nedeljo, bosta društvo lastnikov starodobnih koles Polanski Pücki in Kolesarski klub Biciklin iz Velike Polane organizirala kolesarjenje, ki se bo začelo ob 13. uri v Parku Dežele štorkelj. Vabijo, da se jim čim več ljubiteljev kolesarjenja in narave pridruži na kolesarjenju z naslovom Klačimo s Pücki in KK Biciklin.

91b435ccf4eb0d310c97920a12c5fe67
Jože Gabor
Zeleni teden v občini Velika Polana se bo zaključil jutri.

zeleni teden, Velika Polana, OŠ Miška Kranjca