vestnik

V Čepincih idejo za defibrilator dala Valižanka

Adriana Gašpar, 6. 12. 2020
Adriana Gašpar
Defibrilator je nameščen na vaško-gasilskem domu v Čepincih. Foto Adriana Gašpar
Aktualno

Prostovoljno gasilsko društvo Čepinci je zdaj še bolj pripravljeno na reševanje življenj, saj so dobili defibrilator. Pobudo za nakup je dala nekdanja prebivalka, sicer Valižanka, ki se je vmes že vrnila domov.

Nameščen je na čepinski vaško-gasilski dom, da je dostop do njega vsakomur, ki bi pomoč potreboval, neoviran. 
Ideja, da si želijo imeti defibrilator, je v društvu tlela že leta, tudi zato, ker jim je že pred časom nekdanja prebivalka vasi Valižanka Shirley Davies podarila dvesto evrov ravno za nakup te naprave. Gasilci so zdaj denar zbrali, tudi s pomočjo šalovske občine in Zavarovalnice Triglav in zanj namenili 2900 evrov.

defibrilator, čepinci, gasilski-dom, prostovoljno-gasilsko-društvo
Adriana Gašpar
Predsednik PGD Čepinci Izidor Ožvald pravi, da je to pomembna pridobitev za širšo okolico, saj so zelo oddaljeni od Murske Sobote. Foto Adriana Gašpar


"V naših krajih živijo starejši ljudje, tudi zelo smo oddaljeni od prvega zdravstvenega doma v Murski Soboti, zato je ta naprava za nas zelo pomembna. Tako za našo vas kot tudi za okoliške vasi, ki ga še nimajo," pravi predsednik PGD Čepinci Izidor Ožvald. 

budnica, Markovci, prvi maj
Adriana Gašpar
Gasilci PGD Čepinci in PGD Markovci dobro sodelujejo. Predsednik čepinskih gasilcev Izidor Ožvald (skrajno levo) pravi, da je defibrilator velika pridobitev za vse.

Čeprav se je Valižanka vmes vrnila na Otok, pa je bila ob novici, da je šel denar, kamor ga je namenila, navdušena. Pravi, da želi vsem dobro in da je v tem kraju preživela najlepše dni življenja in si želi, da bi napravo čim manjkrat uporabili.
Čepinski gasilci pa dodajo, da so si želeli, da bi defibrilator prevzeli ob prireditvi, a razmere zaenkrat tega ne dovoljujejo. Ob prvi priložnosti pa bodo prireditev organizirali.
To je sicer tretji defibrilator, ki ga imajo v šalovski občini, pred njimi so ga namestili še v Šalovcih in Dolencih

defibrilator noc
Adriana Gašpar
Defibrilator je dobro viden tudi ponoči.

defibrilator čepinci gasilca pgd-čepinci
Kaj zdaj berejo drugi