vestnik

Želite preživeti zanimivo poletje? Nekaj mest za mladinsko izmenjavo še prostih

Vida Toš, 8. 5. 2018
Društvo Kreativne Mladine,
Tokratna mladinska izmenjava v sklopu Erasmus+ bo na Slovaškem.
Aktualno

Društvo kreativne mladine soorganizira mladinsko izmenjavo na Slovaškem.

Društvo kreativne mladine, ki ima sedež v Murski Soboti, ima še nekaj prostih mest za mladinsko izmenjavo. Tokrat bodo šli mladi na Slovaško, natančneje v Oščadnico; izmenjava tam bo med 8. in 18. junijem. Tematika tokratne izmenjave je zaposlovanje mladih in razvijanje nerazvitih področij v državah.



“Mislim, da je za mlade dobro, da gredo na kakšno mladinsko izmenjavo, saj se mi zdi, da se Slovenci še vedno ne počutimo Evropejci. Na takih in podobnih izmenjavah pa se srečajo mladi iz številnih evropskih držav in se družijo. Poleg tega pa vidijo, kakšne številne in raznolike možnosti jim ponujajo take in podobne izmenjave. Da seveda o izkušnjah, spoznavanju novega in drugačnega sploh ne govorim,” pravi Marko Lenarčič, projektni vodja pri društvu in mladinski vodja do zdaj že številnih mladinskih izmenjav. Tudi ta izmenjava bo potekala v sklopu programa Erasmus+.
Omenjeno društvo se ukvarja predvsem s pripravo mladinskih izmenjav, pri čemer sodeluje s številnimi partnerji. Lenarčič: “Mi smo tukaj, da pomagamo ustvariti prostor za dialog in izmenjevanje izkušenj med različnimi mladinskimi organizacijami doma in na tujem; pa tudi med temi in evropskimi institucijami. Naši glavni cilji pa so osebna rast in pa integracija mlade, sodobne generacije ljudi v Pomurju.”

f58fe6d5231e3f91f58ba871febfca29
Društvo Kreativne Mladine,
Društvo kreativne mladine Murska Sobota.

Društvo je sodelovalo pri pripravi že kar nekaj mladinskih izmenjav, prav tako pa organizira različne seminarje, delavnice in usposabljanja, ki so usmerjena v aktivno državljanstvo in uveljavljanje družbene in civilne odgovornosti.

Društvo kreativne mladine erasmus+ Mladinska izmenjava
Kaj zdaj berejo drugi