vestnik

Zgradili bodo nove proizvodne kapacitete in ustvarili nova delovna mesta

Vestnik.si, 14. 12. 2022
Farmtech
Uradni začetek gradnje nove, sodobne in po zadnjih standardih ter potrebah opremljene hale je napovedal Konrad Niderl, direktor družbe Farmtech.
Aktualno

Družba Farmtech je v industrijski coni Ljutomer položila temeljni kamen za gradnjo novega kompleksa proizvodnih kapacitet.

"Položitev temeljnega kamna je po letu načrtovanja in premagovanja številnih ovir pomemben mejnik za širitev na lokaciji v Ljutomeru," pravi direktor družbe Konrad Niderl in dodaja, da skupina Komptech intenzivno vlaga v prihodnost na tej lokaciji. Vrednost novogradnje je ocenjena na pet milijonov evrov, dela bodo končana predvidoma prihodnje leto. Niderl ocenjuje, da so na pravi poti razvoja in doseganja ciljev. "Zahvaljujoč dodatnim kapacitetam lahko povečamo proizvodne zmogljivosti in produktivnost in smo tako v idealnem položaju za obvladovanje prihajajočih večjih naročil." Nadeja se, da bo celoten projekt gradnje izveden že konec aprila 2023.  



Predvidena je širitev proizvodnje z novimi proizvodnimi prostori in okolico na skupno 6100 kvadratnih metrih, od tega bo prizidek k obstoječi hali v velikosti 2600 kvadratnih metrov. Sodobna in po zadnjih standardih ter potrebah opremljena hala bo v prvi vrsti namenjena varjenju za celoten portfolio strojev. Pridobile se bodo prepotrebne proizvodne površine za nadaljnjo rast in obenem odprle možnosti za zdrav razvoj podjetja. »Po zaslugi pozitivnega trenda panoge in visokega stanja naročil bodo novi, dodatni proizvodni prostori za nas pomemben temelj in hkrati obveza za nadaljnji razvoj. Tudi nova delovna mesta se bodo ustvarila,« pove Niderl in doda, da je prav to priznanje za dosedanje dosežke in tudi velika priložnost za naprej.

farmtech, ljutomer
Arhiv podjetja
Položili so temeljni kamen za nove proizvodne kapacitete.

Farmtech sicer kot trajnostno naravnavo podjetje tudi pri gradnji posveča velik pomen trajnosti. Dolgoročno bo k že obstoječi sončni elektrarni na 3750 kvadratnih metrih v celoti s fotovoltaiko pokrita še nova stavba. Gradbeno obrtniška dela bo izvedlo podjetje Remont d. d. s štirimi podizvajalci. V podjetju izpostavljajo še, da se v Ljutomeru nenehno vlaga tudi v avtomatizacijo in robotizacijo ter tehnološke posodobitve. V prihodnje bodo tako dobili četrti robot za samodejno varjenje in sodobni CNC upogibni stroj, v skupni vrednosti več kot 1,5 milijona evrov. »To, kar doživljamo tukaj v Ljutomeru v zadnjih letih na obratih tovarn Farmtech, je zgodba o uspehu. Le malokdo je slutil, da bo podjetje preraslo v tako uspešno organizacijo z več kot 410 zaposlenimi. In rastemo še naprej, se razvijamo in vsak dan poskušamo biti boljši,« je optimistično zaključil Niderl.

družba-farmtech ljutomer proizvodne-kapacitete