vestnik

Židan na gospodarsko ministrstvo naslovil pobudo za promocijo Pomurja

STA, Vestnik, 27. 5. 2020
Aleš Cipot
Pogled na Expano in soboško jezero.
Aktualno

Poslanec in predsednik SD Dejan Židan je na gospodarskega ministra Zdravka Počivalška naslovil poslansko pobudo v zvezi z državno pomočjo pri promociji turistično manj prepoznanih regij in območij Slovenije. Zavzema se za pripravo posebnih promocijskih materialov za območja, kot je Pomurje.

Židan gospodarsko ministrstvo poziva, naj skupaj s pristojnimi turističnimi organizacijami ter ostalimi deležniki v turizmu v luči izvajanja kampanje za spodbudo domačih gostov za dopustovanje v Sloveniji pripravi posebne, za manj turistično prepoznana območja usmerjene promocijske materiale, med njimi za Pomurje.

b67f3c91b8c4216888461b673ac15730
Nataša Juhnov
Prekmurska gibanica.

Prav tako naj ministrstvo, skupaj s pristojnimi turističnimi organizacijami ter ostalimi deležniki v turizmu, območja, regije in pokrajine pri njihovi turistični promociji podpre ne na podlagi zmožnosti njihovega sofinanciranja, temveč potenciala za nadaljnji turistični razvoj. Ministrstvo naj torej projekte promocije v manj prepoznanih regijah in območjih sofinancira v večji meri kot doslej.

426073a53aff2cf1c9896affb961bb0a
Aleš Cipot
Dejan Židan se zavzema za pripravo posebnih promocijskih materialov za območja, kot je Pomurje.

Prvak SD je izpostavil dolgoročne posledice, ki jih bo epidemija covida-19 pustila v turizmu. Pohvalil je hitro reakcijo Slovenske turistične organizacije (STO), ki je v sodelovanju z deležniki iz turizma že začela izvajati kampanjo Moja Slovenija, s katero se želi spodbuditi Slovence za počitnikovanje doma.

34360147ecacd3c36fc425882e664333
Nataša Juhnov
Vinarium

Promocijski materiali "kažejo na veliko željo organizatorjev kampanje, da se Slovenijo - še bolj kot do sedaj - predstavi v luči njenih posebnosti ter raznolikosti naravnih danosti, ki lahko gostom ponudijo oblije najkakovostnejših turističnih doživljajev". Se pa po oceni Židana postavlja "vprašanje, ali je strategija promocije naše države zadosti uravnotežena" glede na določene dele oz. območja Slovenije, "ki so bili v preteklosti zaradi različnih vzrokov premalo izpostavljeni, a nosijo velik turistični potencial". Eno takih območij je po njegovem tudi Pomurje. Zato se zavzema za pripravo posebnih promocijskih materialov za takšna območja in večji del državnega sofinanciranja za promocijske projekte.

poslanec pobuda turizem sd
Kaj zdaj berejo drugi