vestnik

Živahna aktivnost v Lendavi

Majda Horvat, 17. 2. 2020
Nataša Juhnov
Po poročanju madžarskih medijev je njihova vlada konec lanskega leta nakazala denar različnim nogometnim akademijam doma in v tujini, tako tudi več kot štiri milijone evrov za lendavsko nogometno akademijo. Foto Nataša Juhnov
Aktualno

Lendavska občina bo do zemljišča, kjer naj bi postavili športne objekte, zgradila vodovod in kanalizacijo

Občina Lendava je objavila javno naročilo za komunalno opremljanje zemljišč ob gramozni cesti, ki poteka med strugo Ledave in hotelom Lipa v Lendavi do zemljišča, kjer naj bi postavili objekte za delovanje nogometne akademije NK Nafta 1903. Gre za javni vodovod v dolžini 600 metrov in kanalizacijo v dolžini 380 metrov, oba voda se bosta na javno komunalno omrežje priključila na križišču pri hotelu. Objavljeni razpis je vreden pozornosti, ker nakazuje pospešene aktivnosti, povezane z nogometno akademijo, zato z iskanjem izvajalca gradbenih del za omenjeno infrastrukturo hiti tudi občina. Gradbeno dovoljenje naj bi bilo izdano šele marca, izbrani izvajalec pa bo moral začeti dela takoj po njegovi izdaji in jih končati najpozneje konec julija letos.
Z izvedbo projekta se torej mudi. Po poročanju madžarskih medijev je njihova vlada pred božičem nakazala denar za različne nogometne akademije in verske objekte doma in v tujini, med naštetimi je tudi lendavski klub. Ta naj bi prejel 1,3 milijarde forintov, kar je približno 4,3 milijona evrov. Ob tem spomnimo, da je bil že na začetku projekt lendavske akademije ovrednoten na dobrih šest milijonov evrov in da je Madžarska 1,8 milijona evrov zanj nakazala že leta 2016. Takrat še Pomurski madžarski samoupravni narodni skupnosti, ki pa zdaj ni več vključena v izvedbo. Gradnja objektov za delovanje nogometne akademije bi se morala po prvih napovedih končati leto dni po podpisu pogodbe o podelitvi stavbne pravice na občinskih zemljiščih za dobo dvajset let, to pa sta aprila 2018 sklenila takratni lendavski župan Anton Balažek in predsednik Nogometnega društva NK Nafta 1903 Gabor Vegh.

lendava zemljišča