vestnik

(NA ULICI) Življenjski nasveti, ki bi jih Pomurci dali mlajši verziji sebe

Vestnik.si, 15. 5. 2023
Pixabay
V preteklosti bi marsikdo ravnal drugače.
Aktualno

Sprehodili smo se po središču Murske Sobote in naključne mimoidoče povprašali, kakšen nasvet bi si dali, če bi lahko šli v preteklost. Kaj so povedali?

Mladost je čas iskanja samega sebe in samega smisla življenja, ki nas izoblikuje. Marsikdo bi s sedanjim znanjem in izkušnjami ravnal v preteklosti drugače. Velikokrat si v mladosti ne damo dopovedati, kaj nam drugi govorijo. Menimo, da sami znamo najbolje. Eden izmed Pomurcev pa bi sedaj zavrtel čas nazaj in poslušal svoje stare starše, ki so mu želeli samo dobro. Dajali so mu same pametne in zdrave nasvete, vendar jih takrat ni dovolj cenil kot tudi marsikdo izmed nas.

Tudi potrpežljivost je vrlina, ki nam v mladosti primanjkuje, je ugotovila anketiranka. Tako tudi v mladosti pri nekaterih odločitvah ne premislimo dvakrat, sedaj pa bi s sedanjim znanjem, pravilneje izbirali in bolj pazili na partnerje. Ena izmed ugotovitev je bila tudi, da so sedaj pri dvajsetih letih nekateri veliko bolj odločni in imajo neko vizijo, ki je nekoč pri teh letih niso še imeli. Anketirana bi si tako želela več vztrajanja in poguma v preteklosti. 

Poiskati tapravi smisel življenja in se prej podati v duhovnost, je še en izmed nasvetov. Z današnjo modrostjo, bi v preteklosti tako bilo marsikaj drugače, ampak anketirana verjame, da je bilo vse z namenom. Medtem pa si drugi še želijo, da bi v preteklosti dali več pozornosti na sebe in življenju. 

Kaj vse so še povedali, si oglejte v spodnjem videoposnetku.

na-ulici življenjski-nasveti preteklost pomurje anketa