vestnik

Zlato za inovacijo podjetju Roto

Majda Horvat, 1. 12. 2020
Arhiv
PE čoln - izdelan po postopku rotoliv tehnologije. Njegova velika prednost je, da je v celoti izdelan v enem kosu po rotacijskem postopku v 3-slojni tehnologiji.
Aktualno

Zlato priznanje za čoln ROTO 450, srebrno podjetju Paradajz za vrečko iz vlaknin stebel paradižnika, posebno priznanje podjetju Go4goal za inteligentno zasnovane športne nogavice.

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je na prireditvi Dnevi inovativnosti 2020 podelila nacionalna priznanja za inovacije. Med prejemniki najvišjih priznanj so tudi tri pomurska podjetja. Izjemen inovativni dosežek je uspel podjetju Roto, ki je kot prvo pomursko podjetje prejelo najvišje, zlato priznanje, in sicer za čoln ROTO 450.

roto, gzs, inovacije, nagrade
Arhiv
PE čoln - izdelan po postopku rotoliv tehnologije. Avtorja inovacije sta Matjaž Pavlinjek in Suzana Flisar.

Prejemnik srebrnega priznanja je podjetje Paradajz za vrečko iz vlaknin, pridobljenih iz stebel rastlin paradižnika. Posebno nacionalno priznanje za mlado podjetje za inovacijo pa je prejelo še podjetje Go4goal, in sicer za inteligentno zasnovane športne nogavice GO4GOAL.

paradajz, gzs, inovacije, nagrade
Arhiv
Vrečka iz stebel rastlin paradižnika Lušt. Avtorji inovacije so Simon Horvat, Andrej Smodič in Andrej Šinkovec.

go4goal, gzs, inovacije, nagrade
Arhiv
Inteligentno zasnovane športne nogavice GO4GOAL. Avtor inovacije je Tadej Glavač.

Priznanja GZS za inovacije predstavljajo najvišja nacionalna priznanja inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in drugih organizacij ter s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji.

GZS v sodelovanju z regionalnimi zbornicami vsako leto razpisuje natečaj in nagrajuje inovacije. Regionalne zbornice so letos zbrale 221 predlogov inovacij, ki so jih junija in julija tudi ocenile, po pravilniku in podanih ocenah pa je bilo za nacionalno raven izbora najvišjih priznanj GZS predlaganih 43 zlatih regionalnih inovacij. Za najboljše inovacije so podelili 11 zlatih priznanj, potem 24 srebrnih in pet bronastih priznanj, ob teh pa še dve posebni priznanji za mlado podjetje in eno posebno priznanje za inovacijski izziv.

gzs nacionalne-nagrade inovacije