vestnik

Znani so rezultati jesenskega dela mature na pomurskih šolah

Ines Baler, 17. 9. 2019
sta
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Dijaki, ki so splošno maturo opravljali v jesenskem delu mature, so danes izvedeli rezultate. Znani pa so tudi rezultati jesenskega dela poklicne mature.

Splošno maturo v jesenskem delu je na Dvojezični srednji šoli Lendava opravljal en dijak in jo je tudi uspešno opravil. Tudi na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer (GFML) je splošno maturo opravljal en dijak in bil prav tako uspešen. Z GFML so tudi sporočili, da imajo še enega zlatega dijaka, in sicer je to Rok Lajnšček iz Moravskih Toplic. Skupno imajo tako štiri zlate maturante na splošni maturi. Poklicno maturo na jesenskem delu mature je v Ljutomeru uspešno opravil en dijak. Prvič je v jesenskem delu maturo opravljalo tudi pet dijakov z Gimnazije Murska Sobota. Uspešni so bili trije. Tudi na tej šoli imajo dijakinjo, ki je po ugovoru postala zlata maturantka, to je Nina Krpič. Na soboški gimnaziji imajo tako skupno tri zlate maturante. 

Na Srednji zdravstveni šoli Murska Sobota je k opravljanju poklicne mature skupno pristopilo 13 dijakov. Od tega jih je šest maturo opravljalo prvič, uspešnih jih je bilo pet. Sedem dijakov pa je na jesenskem delu mature opravljalo popravne izpite, od teh so bili uspešni trije. Na Biotehniški šoli Rakičan so maturo opravljali trije dijaki in bili vsi uspešni. 18 dijakov je poklicno maturo v jesenskem roku opravljalo na Srednji poklicni in tehniški šoli (SPTŠ). Uspešnih jih je bilo 15. So pa s šole še sporočili, da so po ugovoru dobili dva nova zlata maturanta. To sta Karina Flisar iz Rogašovec in Aljaž Rakoša iz Ljutomera. Na SPTŠ imajo tako skupno 12 zlatih maturantov. 

Na Ekonomski šoli Murska Sobota sta k splošni maturi v jesenskem delu mature pristopila dva kandidata, uspešen pa je bil eden. Poklicno maturo pa je opravljalo in tudi opravilo šest kandidatov z izobraževanja odraslih.

S Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci bodo zaradi odsotnosti pristojnih rezultate sporočili jutri. 

jesenski-del-mature pomurje srednje-šole