vestnik

Znani so rezultati poklicne mature. Kako uspešni so bili pomurski dijaki?

I.B., 6. 7. 2022
sta
Dijaki srednjih poklicnih šol so bili danes seznanjeni z uspehom, ki so ga dosegli na spomladanskem roku mature.
Aktualno

Dijaki srednjih poklicnih šol so bili v sredo seznanjeni z uspehom, ki so ga dosegli na spomladanskem roku mature. Na pomurskih šolah smo preverili, kako so se odrezali njihovi dijaki.

Na Dvojezični srednji šoli Lendava je k poklicni maturi na spomladanskem roku pristopilo 32 dijakov. Kot so pojasnili, je bilo od tega 16 strojnih tehnikov, šest ekonomskih tehnikov, devet kemijskih tehnikov in en tehnik mehatronike. Vsi dijaki so maturo uspešno opravili, Vito Houbar iz programa Strojni tehnik je postal zlati maturant z 22 doseženimi točkami. 

Tudi Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer poroča o stoodstotnem uspehu na poklicni maturi. Opravilo jo je 21 dijakinj in trije dijaki programa Predšolska vzgoja. Zlata maturantka je postala Špela Hanžel iz Občine Radenci, ki je zbrala 22 točk. Poklicno maturo je v tem roku uspešno opravilo tudi sedem udeležencev izobraževanja odraslih v poklicnem tečaju Predšolska vzgoja. 


Poklicno maturo je opravljalo tudi vseh devet dijakov zaključnega letnika Biotehniške šole Rakičan v programu Kmetijsko-podjetniški tehnik. Uspešni so bili stoodstotno. 

Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci je k maturi pristopilo 22 srednješolcev in tudi tam so bili uspešni vsi. 

matura
Pixabay
Fotografija je simbolična.


Na Ekonomski šoli Murska Sobota je zrelostni izpit uspešno opravilo vseh 30 dijakov programa Ekonomski tehnik, trije so postali zlati maturanti, dva od teh sta dosegla vse možne točke (23). V programu Logistični tehnik je bilo od devetih dijakov uspešnih osem. Ena dijakinja je zbrala vseh 23 točk in postala zlata maturantka. Zlati uspeh na maturi so dosegli Januš Merklin, Lea Marinič, Iva Simonič, Rina Milaković, Julija Novak pa je opravila zaključni izpit z odličnim uspehom. 


V spomladanskem roku je poklicno maturo opravljalo tudi 96 dijakov iz Srednje zdravstvene šole Murska Sobota. Uspešnih je bilo 80 srednješolcev. Šola se lahko pohvali z devetimi zlatimi maturanti. Vse točke so zbrali Lea Jelen Anđelič iz Občine Puconci, Ana Štrakl iz Občine Gornje Radgona in Tina Skuhala iz Občine Križevci, ostali zlati maturanti pa so Lana Kelemen, Žan Perkič, Nika Šeruga (vsi iz Mestne občine Murska Sobota, Gloria Verbančič iz Občine Turnišče, Eva Grabnar iz Občine Ljutomer in Tinkara Kosi iz Občine Sveti Tomaž. Iz šole so še sporočili, da so v programu Bolničar-negovalec zaključni izpit uspešno opravili vsi, ki so k njemu pristopili, Jana Koren iz Občine Križevci pa je prejela spričevalo s pohvalo. Ravnateljica Zlatka Lebar še meni, da je rezultat mature pričakovan, ker je koronačas pri nekaterih pustil posledice na znanju.

Na Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota je maturo v tem roku pisalo 128 dijakov v programih Elektrotehnik, Strojni tehnik, Tehnik oblikovanja in Tehnik računalništva. Uspešnih je bilo 124 srednješolcev oziroma 97 odstotkov. Na šoli imajo devet zlatih maturantov. Vseh 23 točk sta zbrala Benjamin Rajner in Jan Sreš, oba iz Občine Beltinci, ter Luka Ivančič iz Občine Ljutomer. 22 točk pa so dosegli Blaž Makari iz Mestne občine Murska Sobota, Timo Kosi iz Občine Veržej, Larisa Puhan iz Občine Moravske Toplice, Ana Kotnjek iz Občine Lendava, Alina Žižek iz Občine Puconci in Vid Kramar iz Občine Črenšovci. 

poklicna-matura rezultati srednje-šole pomurje