vestnik

Znano je, kateri mladi glasbeni talenti bodo nastopili na Soboških dnevih

Vestnik.si, 5. 6. 2023
Tomo Köleš
Na Soboških dnevih bo nastopila tudi skupina Sp!cy.
Aktualno

Na dogodku so se predstavili mladi glasbeni talenti.

Na Odprtem odru 2023, ki je letos potekal že drugič, so se predstavili mladi glasbeniki. Pet izvajalcev, ki so najbolj prepričali komisijo, bo nastopilo na prihajajočem festivalu Soboški dnevi.

Med izbranimi talenti so:

- Skupina Sp!cy, ki jo sestavljajo vokalistka in basistka Nika Titan, kitarista Timotej Tivadar in Dino Kralj ter bobnar Vitja Rodež. Skupina je predstavila svojo avtorsko skladbo "Ekstazija", s katero so prepričali komisijo. 

- Glasbena skupina Friške iz Murske Sobote, v kateri sodelujejo Tara Jug na kitari in spremljevalnih vokalih, Andrej Jablanovec na bobnih in spremljevalnih vokalih ter Taja Časar kot glavna vokalistka.

- Nela Copot in Rene Zorman, 18-letna glasbenika, ki sta navdušila s svojo glasbeno točko, v kateri sta združila več skladb zasedbe Abba in jo poimenovala Mamma Mia Mix.

- Rapperja R-KING IN BOKI, Aleš Dravec in Rene Bokan, ki s svojo glasbo izražata čustva in svoj pogled na svet ter si prizadevata s svojimi besedili pomagati čim več ljudem.

- Mladi glasbenici Neli Lalović in Jaša Pulić Čontala, ki ju glasba spremlja že od malih nog. Predstavili sta se s skladbo I Wish slavnega Stevieja Wonderja.

Člani komisije so poudarili, da se je vseh deset nastopajočih posameznikov oziroma skupin odrezalo zelo dobro, zato bo tudi preostalih pet dobilo priložnost za nastop. Na prihajajočih Sočnih vilicah bodo tako nastopili Sandy Sandals, Živa Hegeduš s kitaristom Erikom Toplakom, Sanja Balažic, Maximilian Farkaš in Nick Domes.
odprti-oder soboški-dnevi