vestnik

ŽNK Pomurje Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana 1 : 0 

ABE, 19. 8. 2018
Brous/Žnk Pomurje
Pomurke so se marljivo pripravljale na derbi. Kako se bo izšlo? 
Aktualno

Vse je pripravljeno za začetek 27. sezone Slovenske ženske nogometne lige, kjer se bo osmerica ekip pomerila za naslov državnih prvakinj. Že v prvem krogu je na sporedu obračun ŽNK Pomurje Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana. 

V 5. minuti vodstvo za Pomurke. Zadela je Špela Kolbl, potem ko so domače izigrale obrambo Olimpije.

Začelo se je nova sezona v ženskem nogometu. Naslov prvaka v sezoni 2018/19 bodo branile igralke ŽNK Olimpije Ljubljana. Glavne konkurentke bodo nogometašiceŽNK Pomurje Beltinci. Že takoj derbi. "Po takih pripravah se veselimo začetka in nestrpno čakamo na priložnost, da pokažemo, kaj smo naredili v času priprav. Nedeljska tekma bo morda že nakazala, kakšna sezona je pred nami," pravi trenerka Pomurk Nuša Ledinek.
Njen kolega na klopi Olimpije Peter Kristan pa dodaja: "Čaka nas zahtevno delo, gostovanje v Beltincih bo težko. Pričakujem pa kvalitetno srečanje, ki bo polno duelov, priložnosti na obeh straneh."
##YOUTUBE-https://youtu.be/PIc_UudDL0Y##
V zadnjih šestih medsebojnih tekmah je Olimpija zmagala petkrat, enkrat pa Beltinčanke. V dosedanjih devetih tekmah se nikoli ni končalo z remijem, dvakrat pa je bilo 1: 0, vsakič za Olimpijo, so zapisali na NZS.
nogomet ŽNK Pomurje olimpija ženske