vestnik

ŽNK Telemach GMT Beltinci: Po "penalih" v finale pokala

Tomo Köleš, 27. 4. 2018
Foto: Aleš Cipot/fotolens.si
Aktualno

Nogometašinje Telemacha GMT Beltinec so se po boljšem izvajanju enajstmetrovk uvrstile v finale slovenskega pokala, potem ko so v Ljubljani izločile domačo Olimpijo. Finale bo konec maja. 

Pomurke bodože sedmič zapored zaigrale v finalu Pokala Slovenije. Četa Nuše Ladinek pa je tako kot lani v polfinalu spet izločila Olimpijo. Konec maja bo v Ljubljani lovila sedmi naslov pokalnih prvakinj, njen nasprotnik pa so Radomlje.


Na odločitev o zmagovalkah je bilo potrebno počakati vse do izvajanja enajstmetrovk, saj se je devetdesetminutni spopad končal z izidom 1 : 1. Pomurke so povedle v 37. minuti tekme, potem ko so štiri minute pred tem, po poskusu Sare Makovec, stresle okvir domačega gola. Špela Kolbl je izsilila prekršek 25 metrov od gola, k žogi pa je samozavestno pristopila kapetanka Anja Prša ter jo z natančnim udarcem in ob pomoči prečnika pospravila za črto ljubljanskega gola - 0 : 1.


Ljubljančanke so pritisnile v drugem polčasu in izenačile v 79. minuti. Zala Meršnik se je v kazenskem prostoru trikrat soočila z Adrijano Mori, odbila dva udarca, v tretje pa je bila nemočna - 1 : 1. Le dobro minuto kasneje so Ljubljančanke prišle še do enajstmetrovke. Morijeva je pobegnila obrambi, Meršnikovi pa ni preostalo drugega, kot da jo zaustavi s prekrškom. Enajstmetrovko je izvedla Lucija Grad, dvoboj iz oči v oči pa je pripadel Zali Meršnik. Slednja se je izkazala tudi pri strelih z bele točke. Šestnajstletnica je najprej prebrala namero Anje Milenković, v tretji seriji pa zaustavila še udarec Natalije Golob.


Pomurke niso grešile, Jadranko Zilić so premagale Anja Prša, Kaja Korošec, Špela Rozmarič in Sara Makovec.
»V glavi sem šla tudi skozi scenarij, da bi lahko odločali kazenski udarci. Vesela sem, da se je odvilo tako, kot se je. Vsaka zaustavljena enajstmetrovka da dodatno motivacijo,« je po napetem polfinalu dejala Zala Meršnik.



ŽNK OLIMPIJA - ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI (1 : 1) 3 : 5"
Strelki: Mori (79'); Prša (37')
TELEMACH GMT Beltinci: Meršnik, Prša, Korošec, Rozmarič, Šiftar (92' Sok), Česnik, Makovec, Kolbl, Zajmi, T. Nemec (53' Hofman), Šoronda (27' Žolek). Trenerka: Nuša Ladinek.

8ff0828d6643f6f71a37563190ee8670
Foto: Aleš Cipot/fotolens.si
V finalu 30. maja bo nasprotnik ekipa Radomelj.

ženski nogomet ŽNK Telemach GMT Beltinci olimpija polfinale nogometnega pokala slovenije
Kaj zdaj berejo drugi