vestnik

ZooPotniki na Poleti v Lendavo

Jože Gabor, 17. 8. 2019
Jože Gabor
Aktualno

V lendavski gledališki in koncertni dvorani je v okviru poletnih prireditev Poleti v Lendavo domače Lutkovno gledališče Pupilla nastopilo s predstavo z naslovom ZooPotniki.

Predstavo lendavskih lutkarjev je režirala Rita Bartal Kiss, likovno jo je oblikovala vodja Lutkovnega gledališča Pupilla Sabina Šinko, za glasbo je poskrbel Luka Cojhter, nastopata pa Petra Kavaš in Vitomir Vratarič. Zoopotniki je gledališko-lutkovna predstava brez besed, polna humorja in domišljije, s poudarkom na animaciji vsakdanjih predmetov iz prtljage. Namenjena je otrokom in odraslim, starejšim od treh let. V kupeju vlaka se srečata potnika, fant in punca. Med potovanjem odkrijeta, da nista sama, saj se v njuni prtljagi skrivajo majhne, nenavadne živalce, ki potovanje spremenijo v pravo živalsko parado.


b7b9d3b0b35bc92c1de09ce048cf1306
Jože Gabor



Za ljubitelje gledališča je v Lendavi poskrbljeno
V Lendavi že tradicionalno čez poletje poskrbijo za ljubitelje gledališča, še posebej za otroke, mlade in mlade po srcu. Prva predstava je na odru lendavske gledališke in koncertne dvorane bila koncem junija, ko je nastopila žonglerska in ognjena skupina Čupakabra iz Ljubljane. Koncem junija pa so začeli tudi s festivalom stand-up komedije, ki poteka čez poletje. Prvi je nastopil Matjaž Javšnik s predstavo Striptiz. Julija je nastopilo Kulturno umetniško društvo Ljud iz Ljubljane, v avgustu pa še Lutkovno gledališče GrundBerg iz Avstrije in gledališka skupina Mesebolt Babszinhaz iz Madžarske.
Gledališke predstave poletja v Lendavi bodo zaključili v petek, 23. avgusta, ob 18. uri, ko bo nastopilo Miškino gledališče iz Slovenije s predstavo Zvezdana in Zvonko v cirkusu. To sredo, 21. avgusta, ob 18. uri pa bo predstava Gledališke skupine Pinklec iz Čakovca z naslovom Vuka se ne bojim ja.


b2f273e8595618705debf724790c8d80
Jože Gabor

546c03966931ab681ec50dafa4e9e28a
Jože Gabor

ZooPotniki lendava gledališče lutkovno gledališče Pupilla