vestnik

Zoranu Hoblaju nov mandat

Majda Horvat, 22. 6. 2021
Nataša Juhnov
Direktor Doma starejših Rakičan Zoran Hoblaj je dobil soglasje ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti za novo mandatno obdobje 2021 – 2026.
Aktualno

Država zamenjala pet članov v svetu zavoda Doma starejših Rakičan. Potrjeni dokumenti za urejanje enote doma v Črenšovcih.

Direktor Doma starejših Rakičan Zoran Hoblaj je dobil soglasje Janeza Ciglerja Kralja, ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, za novo mandatno obdobje 2021 – 2026. Sklep o imenovanju je že tudi sprejel svet zavoda v novi sestavi. Država je namreč v času postopka izbire direktorja in s sklepom vlade na seji 3. junija zamenjala pet svojih članov, katerim pa se mandat izteče 15. oktobra letos. Predsednik sveta je postal Jaka Bizjak, ostali novi člani, imenovani od države, pa so še Andreja Prettner, Gabrijela Jakob, Martina Luteršmit in Marija Horvat. Zaposleni imajo dva člana, to sta Natalija Kranjec in Leon Zelko, stanovalce zastopa Vera Rantaša Obal, lokalno skupnost pa Mitja Kerčmar.
Svet zavoda je ob sklepu o imenovanju Hoblaja za direktorja in potrditvi mandata novih članov potrdil še Dokument identifikacije investicijskega projekta (DIIP) in Investicijski program (IP) za objekt v Črenšovcih. 

janez-cigler-kralj, zoran-hoblaj, podpis
Twitter Janez Cigler Kralj
Janez Cigler Kralj in Zoran Hoblaj sta pred kratkim podpisala sporazum o gradnji enote v Črenšovcih.

Člani so se seznanili še z drugimi projekti, ki so v teku. Gre za obnovo podstrešja objekta matične enote v Rakičanu, kjer bodo uredili prostore za začasne namestitve.
S sredstvi, pridobljenimi na razpisu React-EU v okviru načrta za okrevanje pa bo Dom starejših Rakičan v celoti obnovil matično enoto v Rakičanu in uredil objekt v Bakovcih, del denarja bo namenil še za projekta v Puconcih in v enoti centra za starejše v Murski Soboti.
dom-starejših-rakiča zoran-hoblaj nov-mandat svet-zavoda