vestnik

Zunanji minister Logar napoveduje krizni štab za nocoj

STA/Vestnik, 14. 3. 2020
Primož Lavre
Anže Logar, minister za zunanje zadeve.
Aktualno

Zunanji minister Anže Logar je prevzel posle. Še danes se namreva slišati z zunanjimi ministri vseh sosednjih držav, Italije, Avstrije, Madžarske in Hrvaške.

Novi zunanji minister Anže Logar je ob primopredaji poslov napovedal, da se bo še danes po telefonu pogovarjal z vsemi predstavniki slovenskih diplomatsko-konzularnih predstavništev v Italiji, ki jo je pandemija novega koronavirusa v Evropi najbolj prizadela. Logar se namerava še danes slišati tudi z zunanjimi ministri vseh štirih sosednjih držav, Italije, Avstrije, Madžarske in Hrvaške, s katerimi namerava izmenjati stališča in pogledati stanje dvostranskih odnosov. Še nocoj bo po njegovih besedah potekal krizni štab za boj proti širjenju novega koronavirusa.

Priporočila za obnašanje bolnikov z okrnjeno imunostjo

V Društvu Viljem Julijan so izpostavili, da so otroci z redkimi boleznimi še posebej rizična skupina za koronavirusno bolezen, saj gre za kronične bolnike. Zato so konec tega tedna pisali ministrstvu za zdravje in Nacionalnemu inštitutu za javno zdravje (NIJZ) ter jih pozvali, da te bolnike uvrstijo v rizično skupino ter zanje izdajo ustrezna dodatna priporočila in navodila, ter ob tem sporočili, da je petek Pediatrična klinika v Ljubljani izdala priporočila za obnašanje bolnikov z okrnjeno imunostjo ter kroničnimi in onkološkimi boleznimi v času pandemije koronavirusne bolezni (https://www.kclj.si/dokumenti/Piporocila_Pek_1303.pdf). Delodajalce pa so prosili, da so do staršev otrok z redkimi boleznimi še toliko bolj razumevajoči in jim v dani situaciji omogočijo, da ostanejo doma.





pregled slovenija svet koronavirus