vestnik

Župan Radenec Leljak: »Obljubljam pošteno delo«

V. T., 21. 12. 2018
Vida Toš
Na svoji prvi seji so se sinoči v Radencih sestali novoizvoljeni člani in članice občinskega sveta Radenci.
Aktualno

Na ustanovni seji se je sestal občinski svet občine Radenci.

Na svoji prvi seji so se sinoči v Radencih sestali novoizvoljeni člani in članice občinskega sveta Radenci. Najstarejši med svetniki, Jožef Toplak je vodenje seje prepustil drugemu najstarejšemu, Nikolaju Brusu. Ta je najprej dal prostor za govornico predsednici volilne komisije v Radencih, Mirjani Pintarič, ki je pojasnila vse v zvezi z minulimi volitvami in povedala, da ni bilo nobenih nepravilnosti ali kršitev.



Nato je spregovoril zdaj že bivši župan Janez Rihtarič, ki se je najprej vsem zahvalil za vsa dosedanja sodelovanja in uspehe v Radencih, povedal, da mu je bilo v veliko veselje delati z vsemi in novemu občinskemu svetu zaželel uspešno delo.

347ba22a79ef3d0d4a19a301b6a75633
Vida Toš
Na svoji prvi seji so se sinoči v Radencih sestali novoizvoljeni člani in članice občinskega sveta Radenci.


Komisija za potrditev mandatov – predsednik Toni Žitek ter člana Miran Jelen in Elvira Klemenčič – so predlagali potrditev mandatov vseh svetnic in svetnikov. Skupaj je bilo izvoljenih 16 svetnikov, od tega štiri ženske, in člani občinskega sveta so vsem soglasno potrdili mandate. Soglasno so potrdili tudi mandat novoizvoljenemu županu, Romanu Leljaku.

9a3df2ddf07d991f01fb01cad72105ed
Vida Toš
Soglasno so potrdili mandate izvoljenih svetnic in svetnikov ter župana.


V občinskem svetu Radenec bodo tako do leta 2022 odločali: Dejan Berič, Drago Bračko, Nikolaj Brus, Andrej Divjak, Alja Domjan, Dominika Fras, Miran Gomboc, Amadeja Horvat, Miran Jelen, Elvira Klemenčič, Janez Konrad, Vladimir Rantaša, Erik Šmid, Jožef Toplak in Toni Žitek. Sinoči so izmed sebe že imenovali člane Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja; člani te so: Dejan Berič, Amadeja Horvat, Miran Jelen, Janez Konrad in Toni Žitek.


Po svečani prisegi je novi radenski župan Roman Leljak v svojem nagovoru povedal: »Obljubljam pošteno, korektno in odprto delo v občinski upravi. Trudil se bom po vsej svoji moči, da bo vse, kar bom naredil in kar bomo naredili, kar bom odločil, da bo torej vse v korist občanov Radencev, saj so me oni izvolili. In nobenih zadržkov za to odgovorno in častno funkcijo nimam, opravljal jo bom korektno, z vašo pomočjo pa poskušal udejaniti vse vaše zamisli. Vabim vas k sodelovanju in k delu, ponujam vam roko, dajte jo tudi vi meni.«

bd635e6b2e88cf3d396bf9681a248089
Vida Toš
Na svoji prvi seji so se sinoči v Radencih sestali novoizvoljeni člani in članice občinskega sveta Radenci.

radenci Občinski svet 2018-2022 Župan Roman Leljak