vestnik

Zvezde in kulinarika: Challe Salle prisega na retaše, Tanja Žagar na dödole

Tadeja Lepoša, 26. 6. 2018
Aleš Cipot
Tanja Žagar
Aktualno

Po koncertu na Soboških dnevih smo "v roke" dobili raperja in simpatično pevko.

Po uspešno izpeljanih koncertih na Soboških dnevih smo se pogovarjali s karizmatičnim raperjem - Challetom Salletom in ljubljenko občinstva - Tanjo Žagar. Kranjčanka in Ljubljančan se strinjata, da smo Prekmurci 'vedno za žur', še posebej pa jima je pri srcu prekmurska kulinarika. Ja, komu pa ni.
Super in carsko!
»Občutki po koncertu so super. Da pride toliko ljudi na moj koncert ter da imam to možnost, da delam, kar me veseli, je nekaj neverjetnega. Glasba je moja ljubezen in nekako zlagam svoje misli, čustva in tako pozitivno vplivam na vse okrog sebe. Veliko mi pomeni, da me ljudje poslušajo tudi na tem koncu Slovenije in res me veseli, da so me prišli podpret v takšnem številu. Res odlično,« je začel Challe Salle.

»Vse sem pojedla, kako je to dobro. Takrat sem bila prav malo jezna na Karmen (pevko), da mi je komaj po toliko letih predstavila to dobroto.«


»Po nastopu se počutim carsko. S Prekmurjem sem še posebej povezana, saj imam že osem let stalno spremljevalno skupino Avantura iz Prekmurja in smo taka prava ekipa, ki zna poskrbeti za dober žur. Sem zelo vesela, da sem bila zdaj prvič na festivalu Soboški dnevi in videla, da je to res zelo pomemben dogodek za Prekmurce in Pomurce. Res, prišle so vse generacije od družin, najstnikov do starejših ljudi,« navdušeno razlaga rdečelaska.


Ker je publika bila res mešana, je ustvarila romantično in tudi poskočno vzdušje, »da je bilo za vsakega nekaj in upam, da so ljudje zadovoljni. Obrazi so bili nasmejani in to je že dober znak,« dodaja Tanja. Nadaljuje, da bi z veseljem še kdaj prišla na Soboške dneve, saj meni, da je prireditev res nekaj posebnega: »Imam občutek, da ljudje živijo in vsako leto čakajo na ta dogodek. Prav dihate s Soboškimi dnevi in vsem Prekmurcem ogromno pomenijo, no pa tudi obiskovalcem od drugod.«
Tanji toplo pri srcu, raper je za večjo žurko
Pa veliko nastopata po Pomurju in kakšni smo kot publika? »Sem že velikokrat nastopal v Murski Soboti. Največkrat v klubu Spartacus. Drugače pa imam precej koncertov na Štajerskem. Upam pa, da bom čim več nastopal na tem koncu,« pravi Challe. Dodaja, da je na splošno s prekmurskim občinstvom zelo zadovoljen in da radi žuramo, »ampak danes ste bili iskreno povedano malo zadržani. Mogoče je bila še prezgodnja ura, no tisti v prvih vrstah so sicer zelo migali in sodelovali,« razglablja raper.


Tudi Tanja je imela že kar nekaj samostojnih koncertov v našem delu Slovenije. »Kot publiko bi vas opisala kot odprte ljudi, ki zelo radi sprejmete druge. Ste brez neke velike distance, ste zelo gostoljubni, sproščeni in brez zadržkov, zato se najverjetneje tudi zelo dobro ujamemo in razumemo,« razlaga z iskrico v očeh.


»Res želim priti še večkrat na ta konec Slovenije, da bom naredil takšno žurko kot danes oziroma še večjo.«


»In še nekaj bi izpostavila - zelo ste srčni. Ko sem tukaj, se vedno objemamo in delimo poljube in prav toplo ti postane pri srcu, ko se srečaš s Prekmurcem,« v smehu dodaja.
Oba veseli, da so ju prišli poslušat mladi in malo starejši ter trdita, da je ozračje bilo nabito s pozitivno energijo, kar je zelo pomembno za uspešen koncert. »Res želim priti še večkrat na ta konec Slovenije, da bom naredil takšno žurko kot danes oziroma še večjo,« z navdušenjem dodaja Challe.


Jezna je na Karmen
Poleg zelo obiskanih koncertov in nasmejanih obrazov ju v Prekmurje vleče še nekaj – okusna in raznolika kulinarika. Zelo rada imata namreč prekmurske jedi.
»Uh, retaši so res zakon. Zelo jim imam rad, no pa tudi prekmurska gibanica mi je zelo všeč,« razkriva Ljubljančan.
Medtem pa Tanja prisega na jed iz moke in krompirja. »Uuu, dödoli. Tukaj se skriva zgodba. Ko sem že kar nekaj let pela z Avanturo, sem po nekaj letih prišla na vajo in po vaji so bili na mizi dödoli. Vse sem pojedla, kako je to dobro. Takrat sem bila prav malo jezna na Karmen (pevko), da mi je komaj po toliko letih predstavila to dobroto. In tako zdaj povsod po Ljubljani razlagam, naj gredo v Prekmurje jest dödole,« v smehu zaključuje pevka.

soboški dnevi Tanja Žagar raper Challe Salle
Kaj zdaj berejo drugi