vestnik

Zvitorepec se vrača domov

A. Nana Rituper Rodež, 21. 9. 2018
A. Nana Rituper Rodež
Od leve Sonja Bily, Alojz Glavač in Mojca Breščak
Aktualno

Na turizem se ne more gledati samo skozi številke, število nočitev in obiskovalcev, na turizem je potrebno gledati celostno, odgovorno in trajnostno. Tega se zavedajo tudi na Občini Moravske Toplice, kjer so danes podpisali Zeleno shemo slovenskega turizma, s katero želijo pridobiti znak Slovenia Green, hkrati pa so z Zvitorepcem, Trdonjo, Lakotnikom in Jožo Gulikožo, junaki iz Musterjevih stripov, napovedali začetek novega festivala Zvitorepec se vrača.


Prvi dvodnevni Zvitorepčev festival so združili z Evropskim tednom mobilnosti ter za otroke, ki so lani opravili kolesarski izpit, pripravili različne igre in demonstracije o varnosti. Otroci iz devetih pomurskih osnovnih šol so na športno igrišče prispeli z avtobusi ali pa kar s kolesi.

301b6eb5f5e015fc0d9f458b20cc37be
A. Nana Rituper Rodež
Lakotnik in Joža Gulikoža.


Festivalsko dogajanje se bo nadaljevalo v soboto v popoldanskem času z družinskim dnevom, kjer bo poskrbljeno za kulturno in športno dogajanje ter kulinarično ponudbo domačih in jesenskih dobrot. Festival je del istoimenskega projekta, ki ga sofinancira Evropska unija preko ESRR, ukrep CLLD, in Republika Slovenija na območju LAS Goričko, z njim pa želijo razviti dodatne nove atraktivne vsebine.

f76c112735a7ad9a2b50790b218c0d74
A. Nana Rituper Rodež
Otroci so prikolesarili na igrišče in se preizkusili v varnostni vožnji.


Ob tej priložnosti pa so predstavili tudi svoja prizadevanja, da bi Občina Moravske Toplice postala zelena destinacija. Pridružili so se 37 slovenskim destinacijam, ki so se prijavile na četrti nacionalni poziv Slovenske turistične organizacije za pospeševanje trajnostnega turizma.

38d310dd6c89310b494c521fcd811bc7
A. Nana Rituper Rodež
Kdo zadane koš? Fotografija A. Nana Rituper Rodež


To pomeni, da postane zelena destinacija, v tem primeru Moravske Toplice, družbeno in okoljsko odgovorna, s tem pa tudi prijetna in prijazna za vse, za tiste, ki tu delajo, delujejo in živijo. S tem bo še bolj privlačna tudi za ljudi, ki jih obiščejo.

07a7d415b6007b165287eb982c423e13
A. Nana Rituper Rodež
Predstavili so tudi območje, v središču kraja, ki bo v prihodnje doživelo temeljito prenovo in ureditev.

Projekte, o katerih bomo podrobneje pisali v Vestniku, so predstavili Sonja Bily, v. d. direktorica TIC Moravske Toplice, župan Alojz Glavač in Mojca Breščak, višja svetovalka za projekte.

A. Nana Rituper Rodež
Musterjevi liki Trdonja, Joža Gulikoža, Zvitorepec in Laktonik vabijo v Moravske Toplice. 
zvitorepec Občina Moravske Toplice Miki Muster Slovenia Green
Kaj zdaj berejo drugi