vestnik

(15 nesreč v enem dnevu) V Petišovcih sinoči vozilo trčilo v drevo, v trčenju v Vidoncih poškodovani dve osebi

Vestnik, 20. 5. 2021
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

V Pomurju se je včeraj zgodilo petnajst prometnih nesreč, ena oseba je podlegla poškodbam, ena je posebno hudo telesno poškodovana, ena je hudo telesno poškodovana, pet pa se jih je lahko telesno poškodovalo. Pomurski policisti so poleg tega obravnavali še šest kaznivih dejanj, tri kršitve javnega reda in miru ter dva primera povoženja divjadi.

V sredo smo poročali o prometni nesreči izven naselja Nedelica. 36-letna voznica osebnega avtomobila, v katerem je bil pravilno v otroškem sedežu zavarovan 13-mesečni otrok, se je vozila po lokalni cesti iz smeri naselja Nedelica v smeri naselja Dobrovnik. Ko se je pripeljala do križišča, je zapeljala na prednostno cesto v trenutku, ko je po njej pripeljal voznik osebnega avtomobila. Med vozili je prišlo do silovitega trčenja, voznica pa je zaradi zadobljenih poškodb na kraju umrla. Otroka so s posebno hudimi telesnimi poškodbami odpeljali v UKC Ljubljana. Voznik drugega vozila je bil lahko telesno poškodovan. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila preiskovalni sodnik in državna tožilka okrožnega sodišča v Murski Soboti, ki sta odredila izvedniško mnenje, na podlagi katerega se bo ugotovil dejanski vzrok prometne nesreče. To je letošnja četrta smrtna žrtev na pomurskih cestah.

prometna-nesreča, nedelica, smrtni-izid
Jože Gabor
Prometna nesreča v Nedelici.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali nasilje v družini, grožnjo, zasegli so bankovec za 20 evrov, za katerega se sumi, da je ponarejen in tri kazniva dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnih prostorih in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje še poroča, da sta sinoči, ob 19.32, v naselju Vidonci trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGD Murska Sobota in zavarovali kraj dogodka. Poškodovali sta se dve osebi, reševalci pa so ju prepeljali v rakičansko bolnišnico. 

Ob 21.42 pa je osebno vozilo na makadamski cesti v Petišovcih trčilo v drevo. Poškodovali sta se dve osebi. Na kraju dogodka so posredovali gasilci IGE Lendava, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom rešili osebo iz vozila in jo predali reševalcem ter nudili pomoč policiji. Reševalni NMP Lendava so eno osebo prepeljali v bolnišnico, drugi poškodovanec je sam poiskal zdravniško pomoč. 

pums kronika-pomurskih-policistov
Kaj zdaj berejo drugi