vestnik

(SODBA) Lastniku nekdanje goričke diskoteke 4,5 leta zapora

ABE, 30. 11. 2021
Jure Zauneker
Walter Horvat
Črna kronika

Nekatera kazniva dejanja so se zgodila že leta 2011 oziroma še prej, Walterju Horvatu pa so začeli soditi šele letos novembra, potem ko se je več let, vse do septembra 2019, ko so ga prijeli v Srbiji, izmikal roki pravice.

Na okrožnem sodišču v Murski Soboti se je končalo sojenje 53-letnemu Walterju Horvatu iz Andrejec. Nekdanji lastnik diskoteke Night life v Andrejcih je bil zaradi več kaznivih dejanj, med drugim goljufij in prikrivanja, spoznan za krivega. Sodnik Stanislav Jug mu je izrekel kazen štiri leta in šest mesecev zapora, zaradi begosumnosti pa je za 53-letnika odredil tudi pripor. Sodba sicer še ni pravnomočna. 

walter-horvat
Jure Zauneker
Sodišče je zaradi begosumnosti za 53-letnika odredilo tudi pripor.

Nekatera kazniva dejanja so se zgodila že leta 2011 oziroma še prej, Horvatu pa so začeli soditi šele letos novembra, potem ko se je več let, vse do septembra 2019, ko so ga prijeli v Srbiji, izmikal roki pravice. V tej državi se je skrival od leta 2014, ko je pobegnil iz zapora v Avstriji.

Na murskosoboškem okrožnem sodišču je povedal, da je bil v Avstriji obsojen na petletno zaporno kazen in od te prestal 44 mesecev. Kot je še dejal, so mu izrekli prepoved vstopa v državo za obdobje dveh let.

sojenje walter-horvat
Kaj zdaj berejo drugi