vestnik

Anton Makar komaj odkorakal iz zapora, v 10 dneh pa že 4-krat prišel navzkriž s policisti

ABE, 2. 12. 2020
Vestnik.si
Policisti so Antona Makarja maja letos obvladali komaj tako, da so ga morali kar trije vkleniti na tleh.
Črna kronika

Sebeborčan, ki je bil letos dvakrat obsojen zaradi napadov na policiste, očitno ne more iz svoje kože.

Anton Makar iz Sebeborec, ki je v murskosoboškem zaporu prestajal polletno kazen zaradi napada na policiste, ki se je zgodil 22. maja letos, je bil 21. novembra izpuščen iz zapora, je za Vestnik.si potrdil Branko Palatin, predsednik okrožnega sodišča v Murski Soboti. Tukajšnje okrožno sodišče je takrat maja zoper njega izpeljalo tako imenovani pospešeni kazenski postopek, v katerem je očitani napad na policiste priznal.

Vmes, ko je prestajal omenjeno zaporno kazen, pa je Makar še enkrat moral na sodišče. Osmega oktobra je bil na novem sojenju na okrajnem sodišču v Murski Soboti tako obsojen na devet mesecev dodatne zaporne kazni, ker je med aretacijo zaradi kršitve javnega reda 21. marca letos grozil enemu od policistov, ki so posredovali. Obsojen je bil še zaradi dveh kaznivih dejanj poškodovanje tuje stvari.

DSC_0180
Andrej Bedek
Anton Makar je bil osmega oktobra na novem sojenju na okrajnem sodišču v Murski Soboti obsojen na devet mesecev dodatne zaporne kazni.

Ker pa ta sodba do izteka majske obsodbe ni postala pravnomočna, je Makar 21. novembra odkorakal na prostost, kjer bo počakal, da oktobrska sodba postane pravnomočna in po kateri bo moral obsojenec nazaj v zapor.

A Anton Makar očitno ne more iz svoje kože. Po naših podatkih je v teh 10 dneh, ko je na prostosti, vsaj štirikrat prišel navzkriž s policisti. Dvakrat zaradi kršitev prehajanja občinskih meja, dvakrat pa zaradi drugih dveh kršitev, smo izvedeli neuradno. Suzana Rauš, tiskovna predstavnica Policijske uprave Murska Sobota, zaradi varstva osebnih podatkih sicer naših podatkov ni ne zanikala ne potrdila.