vestnik

Avstrijski varnostni organi so nam vrnili 23 tujcev

Vestnik, 13. 8. 2020
Vestnik
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Ljutomerski policisti so včeraj odvzeli prostost Bolgaru, ki je nezakonito prevažal pet državljanov Iraka. Kar triindvajset tujcev pa so nam čez mejo vrnili avstrijski varnostni organi.

Tekom včerajšnjega dne so avstrijski varnostni organi pomurskim policistom vrnili 23 tujcev, od tega dva državljana Sirije in enaindvajset državljanov Pakistana, ki so državno mejo med Republiko Avstrijo in Republiko Slovenijo prečkali na nedovoljen način. Po končanih postopkih so bili tujci vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Nezakonito prevažal pet tujcev

Včeraj, nekaj pred 16. uro pa so ljutomerski policisti v naselju Razkrižje  zaustavili voznika osebnega avtomobila, nemških registrskih oznak.
Pri kontroli vozila in potnikov je bilo ugotovljeno, da državljan Bolgarije v vozilu nezakonito prevaža pet državljanov Iraka. Osumljenemu državljanu Bolgarije je bila odvzeta prostost in bo s  kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države priveden k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci še potekajo.