vestnik

Belgijki, ki je brez vozniškega izpita tihotapila Iračane, 10 mesecev zapora

Vestnik.si, 2. 12. 2019
Jure Zauneker
Sodišče. Slika je simbolična.
Črna kronika

Po hitrem postopku so na okrožnem murskosoboškem sodišču obsodili 54-letno belgijsko državljanko Marianno Danielle Thomas.

V tako imenovanem pospešenem kazenskem postopku so na sodišču v Murski Soboti obsodili 54-letno Belgijko Marianno Danielle Thomas. Tujka je v ponedeljek, 25. novembra, v oplu z belgijskimi registrskimi številkami v Ljutomeru tihotapila kar sedem državljanov Iraka. Okrožno sodišče ji je za kaznivo dejanje izreklo kazen 10 mesecev zapora, 1600 evrov denarne kazni in po končani zaporni kazni jo bodo za dve leti izgnali iz Slovenije. 

državna meja, meja, prehod
Nataša Juhnov
Meja. Slika je simbolična.

Spomnimo. Na murskosoboškem okrožnem sodišču izvajajo pospešeni kazenski postopek, ki se lahko sklene v 48 urah, kolikor sme trajati policijsko pridržanje, je pa pri tem obdolžencu in vsem drugim akterjem treba zagotoviti vse pravice, ki jim gredo po zakonu. S pospešenim kazenskim postopkom sodišče hitreje rešuje predvsem postopke zoper tujce, ki so pri nas izvršili kaznivo dejanje.

Policisti so v postopku še ugotovili, da Belgijka sploh nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so ji avtomobil zasegli; zaradi prometnega prekrška je dobila še globo.

sojenje belgija irak meja