vestnik

Bežal pred policisti in povzročil prometno nesrečo

Vestnik, 7. 6. 2019
Nataša Juhnov
Črna kronika

Policista PP Ljutomer sta pri opravljanju nalog varovanja državne meje včeraj malo 19. uri na Razkrižju opazila, da je na sprednjem sedežu osebnega avtomobila znamke BMW, slovenskih registrskih številk, sedela Kitajka.

Policista sta se zapeljala za vozilom in ga začela z zvočnimi insvetlobnimi znaki zaustavljati. Voznik znakov ni upošteval in je znezmanjšano hitrostjo vožnjo nadaljeval v smeri Srednje Bistrice, kjer je vkrižišču zaradi nepravilnega prehitevanja povzročil prometno nesrečo. Voznik je bil obvladan in vklenjen.
Z zbiranje obvestil in opravljenim ogledom kraja kaznivega dejanja je bilougotovljeno, da je 32-letni državljan Slovenije v vozilu nezakonitoprevažal štiri državljane Kitajske. Tujci bodo po končanih postopkihpredani hrvaškim varnostnim organom. Osumljenemu državljanu Slovenije jebila odvzeta prostost in bo kazensko ovaden zaradi kaznivega dejanjaPrepovedano prehajanje meje ali ozemlja države in Nevarne vožnje v cestnemprometu. Kot še sporočajo s PUMS, je vprometni nesreči na vozilih nastalo za okrog 3000 evrov škode.
razkrižje pums prevažal kitajce