vestnik

Bivša nogometašica Nina z avtom na nasprotno stran ceste: otroci bodo za božič brez očeta

R.T., 27. 11. 2022
FF Tulln
37-letnik je ostal ukleščen v razbitinah svojega avta.
Črna kronika

V bližini avstrijskega mesta Tulln se je v petek zjutraj pripetila zelo huda prometna nesreča.

Okoli 5.30 je 34-letna voznica osebnega avtomobila Audi A4 zapeljala na bankino, od koder jo je zaneslo na drugo stran ceste. Prav v tistem trenutku je po svoji strani ceste pravilno pripeljal 37-letni voznik iz Spodnje Avstrije. Po čelnem trku je ostal ukleščen v svoji Kii, ki je ni ostalo veliko. Ko so ga gasilci rešili iz razbitin, je bil že mrtev.

Kronen Zeitung je prvi poročal, da je nesrečo povzročila nekdanja avstrijska nogometna reprezentantka Nina Burger, ki je bila po koncu kariere zaposlena na notranjem ministrstvu. Ko so jo po nesreči, v kateri se je tudi sama kar hudo poškodovala, odpeljali v bolnišnico, kjer so ji odvzeli tudi kri, so ugotovili, da je v njenem telesu malenkost več alkohola od dovoljenega (0,54 promila, v Avstriji pa je zgornja meja pri 0,5).

Nesrečni voznik Kie iz Michelhausna, ki je bil na poti v službo, je bil oče dveh otrok, starih dve in pet let. »Grozljiva tragedija. Vsi smo v šoku. Z mislimi smo pri mladi mami in njenima otrokoma. Letos bodo ob božičnem drevesu sami, brez očeta,« je za Kronen Zeitung dejal župan Michelhausna. 37-letnik in njegova žena sta ravno gradila hiši, za kar sta najela kredit, zdaj pa je mlada mamica ostala v finančno nezavidljivi situaciji. Župan je že napovedal, da bodo začeli zbirati denar za nesrečo družinio.

Kaj zdaj berejo drugi