vestnik

Bolgar v tovornjaku vozil - kar avtomobil

Vestnik, 30. 11. 2018
PUMS
Na izrednem tehničnem pregledu so bile ugotovljene številne nepravilnosti.
Črna kronika

Policisti so ustavili bolgarskega voznika. Tehnični pregled je pokazal številne nepravilnosti, med drugim nedelujoče zavore. 

Patrulja Policijske postaje Gornja Radgona je včeraj v Radencih zaustavila 44-letnega voznika tovornega vozila znamke Fiat Ducato z bolgarskimi registrskimi številkami. Pri temeljiti kontroli so ugotovili, da voznik v tovornem delu vozila prevaža osebni avtomobil znamke Suzuki Vitara. Zaradi suma, da je vozilo preobremenjeno, in da je tehnično neizpravno je bil odrejen izredni tehnični pregled in tehtanje vozila. Pri tem je bilo ugotovljeno, da voziko ni tehnično brezhibno, učinek delovne zavore je bil samo 12-odstotni, učinek parkirne zavore pa 5-odstotni. Nepravilnosti so bile še nepravilnausmeritev žarometov, čezmerna razjedenostpodvozja, poškodovane metlice brisalnikov, nezanesljivost izpušnegasistema, poškodovana in zrahljana stena vozila, manjkali so pokrov rezervoarja,gasilni aparat in komplet prve pomoči. Izven dovoljenega območja so bile tudi emisije plinov.



Vozilo je skupaj s tovorom tehtalo 3.240 kilogramov, največja dovoljena masa vozila pa je 2.810 kilogramov. Vozniku so policisti zaradi prekrškov izrekli globo v skladu zZakonom o cestah, Zakonom o motornih vozilih in Zakonom ovarnosti cestnega prometa v skupnem znesku 920 evrov. Vozilo je biloizločeno iz prometa. Je pa bil voznik na poti iz Švice v Bolgarijo. Zavore mu ob neobremenjenem vozilo delovale, ob naloženem enem vozilu pa sploh niso delovale.

Policija
Fotografija je simbolična. 
temno pums tovorno vozilo preobremenjeno
Kaj zdaj berejo drugi