vestnik

Mlajša fanta popisala fasado srednje šole

Vestnik, 6. 4. 2021
ukradeno
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Policisti poročajo o kaznivih dejanjih

V ponedeljek, malo pred 6. uro, so policisti PP IU Murska Sobota na kontrolni točki v Dolgi vasi na izstopu iz države zaustavili in kontrolirali osebni avtomobil znamke Mercedes, ki ga je vozil državljan Romunije skupaj s sopotnikom. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da v vozilu prevažata večje število ur in nakita, za katere nista posedovala nobene dokumentacije. Zaradi obstoja utemeljenih razlogov za sum, da ure in nakit izvirajo iz kaznivega dejanja, so policisti tujcema zasegli večje število ur in različnega nakita, katerih skupna vrednost je bila ocenjena na okrog 200.000 evrov.

radar, merjenje hitrosti
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.

Kriminalisti in policisti bodo zbirali obvestila v smeri ugotovitve izvora zaseženih predmetov. Po ugotovitvi izvora predmetov bodo zoper oba državljana Romunije podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja prikrivanja po členu 217/III-I KZ-1.  Pri kontroli listin je bilo ugotovljeno tudi, da voznik osebnega avtomobila ne poseduje vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo vozilo zaseženo.
Tudi minulo soboto so policisti obravnavali kaznivo dejanje. Malo po 20. uri so bili obveščeni, da sta dva mlajša fanta s sprejem popisala fasado na eni izmed srednjih šol v Murski Soboti. Ob takojšnji intervenciji policistov sta bila v bližini prijeta dva 18-letna fanta na kolesih. Osumljenima je bil zasežen barvni sprej. Po opredelitvi institucije glede pregona sledi ustrezen ukrep.
sprej nakit ure kronika