vestnik

Brez vozniškega izpita vozil krepko opit, povrh še kršil odlok o prepovedi gibanja

ABE, 9. 4. 2020
Jure Zauneker
Policija. Slika je simbolična.
Črna kronika

Policisti Postaje prometne policije Murska Sobota so pri Veržeju imeli opravka z voznikom, ki je povzročil več prekrškov.

S Policijske uprave Murska Sobota poročajo o vozniku, ki je včeraj ob pol devetih zvečer pri Veržeju kršil prometne predpise in odlok o prepovedi gibanja zaradi epidemije koronavirusa. Policisti Postaje prometne policije Murska Sobota so namreč opravili postopek pri moškemu, ki je brez veljavnega vozniškega dovoljenja vozil neregistriran osebni avtomobil, ki ni bil niti zavarovan. Na avtomobilu so bile pripete tudi registrske tablice, ki na vozilu ne bi smele biti. Preizkus alkoholiziranosti, ki so ga odredili prometni policisti, pa je pri vozniku pokazal en promil alkohola.

gornja-radgona, policija, akcija-promil
Jure Zauneker
Alkotest. Slika je simbolična.

Policisti so zato avtomobil zasegli – prekrškarja zaradi vseh prekrškov čaka še obdolžilni predlog. Doletela pa ga je tudi prijava zdravstveni inšpekciji, ker ni upošteval odloka o splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah ter prepovedi gibanja izven občine zaradi epidemije koronavirusa. Za kršenje tega odloka so sicer predpisane globe v razponu od 400 do 4000 evrov.

alkohol policija