vestnik

Delo v gozdu: Podirajmo z glavo in telefonom

Vestnik.si, 6. 3. 2021
Andrej Bedek
Z gozdnimi opravili so se že zgodile prve nezgode.
Črna kronika

Policisti svarijo pred časom različnih spomladanskih opravil na njivah, v gozdovih, vinogradih, sadovnjakih in drugje.

Policisti Policijske uprave (PU) Murska Sobota so v tem časovnem obdobju obravnavali več nesreč pri delu, ki se nanašajo predvsem na nezgode pri delu v gozdu, ko je pri sečnji dreves prihajalo tudi do smrtnih primerov, je sporočila Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota.

drva, kurjava, simbol
Nataša Juhnov
Slika je simbolična.

»Pri delu v gozdu izstopa podiranje dreves, pri čemer se pogosto dogajajo nesreče, še posebej neizkušenim sekačem. Zato želimo preventivno opozoriti vse, naj bodo pri sečnji in spravilu lesa ter pri izdelavi drv še posebej previdni. V gozdu nikoli ne delajte sami in pri delu uporabite zaščitno opremo. Delajte v lepem vremenu in v ugodnih delovnih razmerah. Pri sebi imejte mobilni telefon in prvo pomoč,« je zapisala tiskovna predstavnica.

Razmislite, kako boste ukrepali, če bi prišlo do nezgode, predvsem pa presodite ali ste za tako delo dovolj usposobljeni in opremljeni. Za varno delo je potrebno imeti ustrezno varnostno opremo. Delavci nikoli ne smejo biti brez čelade, zaščitnih rokavic, čevljev in hlač ter glušnikov, so sporočili iz PU Murska Sobota.

nesreča gozd delo