vestnik

Derbi srednje velikega tveganja: Policisti našteli kar 34 prekrškov  

ABE, 29. 4. 2019
Niko Časar
V enem od soboških lokalov so razgrajale Viole.
Črna kronika

Srečanje med Muro in Mariborom je varovalo 140 policistov, 50 varnostnikov in 40 rediteljev.

Znane so prve podrobnosti včerajšnjega razgrajanja navijačev pred in po tekmi med Muro in Mariborom. Policijska uprava Murska Sobota (PUMS) je tekmo, javno prireditev, ocenila kot dogodek srednje velikega tveganja.


Kot so danes sporočili s PUMS, so policisti v zvezi z varovanjem nogometne tekme obravnavali tri kazniva dejanja poškodovanje tuje stvari, 34 kršiteljev pa je kršilo določila zakona o javnem redu in miru, kot so neupoštevanje ukazov policistov in nedostojno vedenje. Policisti so za 29 kršitev izrekli globe, proti petim mladoletnih kršiteljev pa bodo podali obdolžilne predloge na sodišče. Policisti so v policijskih postopkih uporabili 12 prisilnih sredstev, in sicer 5-krat sredstva za vezanje in vklepanje in 7-krat telesno silo. V dveh primerih so še zasegli snov, gre za sum, da je šlo za prepovedano drogo.


»Vse okoliščine množične kršitve policisti še preverjajo in bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezne ukrepe. Ob tem želimo opozoriti, da je vsakršno nasilno ravnanje prepovedano. Nanj se bo policija tudi v prihodnje odzvala z vsemi zakonskimi pooblastili,« so še sporočili s PUMS.


Preberite tudi: Viole razgrajale v Murski Soboti.

policija tekma navijači maribor mura