vestnik

Do epiloga po dveh letih in pol: Kazen bo prestajal ob koncih tedna

ABE, 5. 1. 2022
Jure Zauneker
Sedemindvajsetletniku je po 2. odstavku 323. člena kazenskega zakonika grozilo do osem let zapora, ob tem je predvidena tudi prepoved vožnje motornega vozila, a se je očitno tožilka sprijaznila z dokaj milo sankcijo, saj je bilo že na kraju nesreče slišati, da tovornjakar ni mogel preprečiti nesreče.
Črna kronika

Tovornjakar Samir Čuljak zaradi povzročitve smrtne prometne nesreče obsojen na 18 mesecev zapora.

Osemnajstega junija 2020 je v prometni nesreči pri uvozu na pomursko avtocesto v Vučji vasi umrl 31-letni motorist, zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti se je na murskosoboškem okrožnem sodišču moral zagovarjati voznik tovornjaka, 27-letni Samir Čuljak iz Novega Pazarja v Srbiji.

Srbskega državljana je na kazensko odgovornost poklicala sodnica Natalija Goldinskij Husar. Preganjala ga je državna tožilka Jana Rogan, branil ga je odvetnik Ksaver Logar. Obtoženec se je že od začetka predobravnavnega naroka z Roganovo pogajal o višini in obliki prestajanja kazni. Tožilko je prosil za alternativno obliko prestajanja kazni, zato si je pred narokom za izrek kazenske sankcije v Sloveniji uredil bivališče in stalno zaposlitev. Po dogovoru je nato sprejel kazen 18 mesecev zapora, ki jo bo lahko prestajal ob koncih tedna. Goldinskij Husarjeva je Srbu prisodila še polletno prepoved upravljanja vozil C- in B-kategorije.

a4c7dacab6e02b8b08fd5cd70103a1c2
PGD Ljutomer
Trčenje s tovornjakom je bilo tako silovito, da je motorist obležal na cestišču in je zdravnik lahko samo potrdil njegovo smrt.

Policiste so tisti četrtek o nesreči obvestili ob 16.25. Trčenje s tovornjakom je bilo tako silovito, da je motorist obležal na cestišču in je zdravnik lahko samo potrdil njegovo smrt. »Z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da se je voznik tovornega vozila, državljan Srbije, pripeljal iz Radenec in zavijal levo na avtocesto v trenutku, ko se je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 31-letni voznik motornega kolesa in trčil v tovorno vozilo,« so med drugim takrat sporočili iz murskosoboške policijske uprave.

sojenje nesreča vučja-vas