vestnik

Dogodek srednje velikega tveganja: Kako so derbi videle policijske oči?

Vestnik.si, 6. 3. 2023
Aleš Cipot
Policisti Policijske uprave (PU) Murska Sobota so tekmo med Muro in Mariborom z vidika varnosti ocenili kot dogodek srednjega tveganja.
Črna kronika

Na tekmi med Muro in Mariborom se je po oceni PU Murska Sobota zbralo 150 Viol in 100 pripadnikov skupine Black Gringos.

Policisti Policijske uprave (PU) Murska Sobota so tekmo med Muro in Mariborom z vidika varnosti ocenili kot dogodek srednjega tveganja. Po policijskih podatkih se je v Fazaneriji zbralo 3600 gledalcev, od tega 150 navijačev gostujoče navijaške skupine (Viole) in 100 navijačev domače navijaške skupine (Black Gringos).

»Policisti smo v povezavi z varovanjem javne prireditve obravnavali 5 kršitev javnega reda in ugotovili 4 kršitelje javnega reda, od tega 2 kršitelja zakona o javnih zbiranjih in 2 kršitelja zakona o zasebnem varovanju. Obravnavano je bilo še eno kaznivo dejanje oškodovanje tuje stvari zoper znanega osumljenca in poškodba osebnega avtomobila po neznanem vozniku na parkirnem prostoru,« je ugotovitve policistov murskosoboške PU povzela Suzana Rauš, tiskovna predstavnica policijske uprave.

policija tekma