vestnik

Več sto kosov ur in nakita, ki so jih zasegli na mejnem prehodu Dolga vas, je bilo ukradenih v zlatarni v Franciji

Vestnik, 15. 4. 2021
PUMS
Zaseženih je bilo več sto kosov nakita in ur.
Črna kronika

Zoper 24- in 33-letna državljana Romunije bo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja prikrivanja.

Poročali smo žeda so policisti Policijske uprave Murska Sobota 5. aprila na mejnem prehodu Dolga vas ustavili avtomobil, ki ga je vozil državljan Romunije. Pri pregledu je bilo ugotovljeno, da voznik in sopotnik prevažata večje število ur in nakita brez dokumentacije, ter da voznik nima vozniškega dovoljenja. 

Danes so iz PUMS sporočili, da so policisti in kriminalisti z zbiranjem obvestil ugotovili, da je bilo več kot šeststo kosov ročnih ur in več kot sedemsto kosov nakita odtujeno iz zlatarne v Franciji, in sicer med 3. in 5. aprilom 2021. Vrednost odtujenih predmetov po nestrokovni oceni znaša okoli 200 tisoč evrov. Odtujene ure in nakit bodo vrnjeni oškodovancu. 

zaseženi-predmeti, pums
PUMS
Zaseženih je bilo več sto kosov nakita in ur.

Zaradi obstoja utemeljenih razlogov za sum, da ure in nakit izvirajo iz kaznivega dejanja bo zoper 24- in 33-letna državljana Romunije podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja prikrivanja, je zapisala tiskovna predstavnica PUMS Suzana Rauš. Državljanu Romunije, ki je vozil osebno vozilo in ni posedoval veljavnega vozniškega dovoljenja, je bila izrečena globa, vozilu pa je bilo zaseženo. 

pums kraja-ur-in-nakita državljana-romunije zlatarna