vestnik

Policija vlomilcem diha za ovratnik: Eden Romun v priporu, dva na begu

ABE, 7. 2. 2020
Nataša Juhnov
Romuni so v noči na 27. januar skozi stekleno steno vlomili v Telekomovo trgovino v nakupovalnem središču Maximu.
Črna kronika

Preiskava vloma v trgovino z mobilnimi telefoni v Murski Sobota, ki se je zgodil 27. januarja, že obrodila prve sadove.

Policisti Policijske uprave Murska Sobota, ki intenzivno preiskujejo vlom v Telekomovo trgovino v nakupovalnem centru Maximus na obrobju Murske Sobote, so med preiskavo imeli tudi nekaj sreče. Potem, ko so jim tisto noč najmanj trije vlomilci ušli po avtomobilskem zasledovanju na pomurski avtocesti, so enega od njih povsem naključno prijeli med rutinsko kontrolo v okolici Ljutomera. Policisti so sedemindvajsetletnega Romuna nato odpeljali na murskosoboško policijsko upravo, kjer so hitro dognali, da je zakrivil vlom v trgovino, od koder so odnesli kar za 155 tisoč evrov mobilnih in drugih elektronskih naprav. V soboto je preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča Murska Sobota za tujce zato odredil enomesečni pripor.

telekom, maximus, vlom
Nataša Juhnov
Romuni so v noči na 27. januar skozi stekleno steno vlomili v Telekomovo trgovino v nakupovalnem središču Maximu.

Sodnik je namreč sledil dokazom policistov, ki jih je usmerjalo murskosoboško državno tožilstvo. Preiskovalci so 27-letniku in še najmanj dvema njegovima rojakoma naprtili očitek, da so v Mursko Soboto z namenom, da izvršijo vlom, prišli že v nedeljo, 26. januarja. Po očitkih iz ovadbe je okolico nakupovalnega središča vlomilska trojica povsem preučila, izbrali so tudi poti, po katerih so želeli pobegniti. Da bi speljali sled stran od sebe, so nekaj ur pred vlomom v Černelavcih, v naselju tik ob nakupovalnem centru, ukradli registrske tablice. Te so potem uporabili na enem od svojih vozil, manjšem kombiju znamke Renault, v katerega so naložili plen iz vloma. Čeprav so vlomilce pregnale alarmne naprave in hiter prihod murskosoboških policistov, ki so do kraja vloma po prijavi rabili le štiri minute, so ti vseeno uspeli odnesti za 155 tisoč evrov blaga. Ker pa so med begom s kraja padli v oči ene od patrulj, ki je sprejela prijavo, je patrulja krenila za vozilom. Romuni so v kombiju iz središča Murske Sobote zapeljali na avtocesto proti Lendavi, med policijskim zasledovanjem pa vozilo ustavili pri avtocestnem izvozu Lipovci in peš pobegnili v temo.

telekom, maximus, vlom
Nataša Juhnov
Romuni so v noči na 27. januar skozi stekleno steno vlomili v Telekomovo trgovino v nakupovalnem središču Maximu.

Murskosoboški modrouniformiranci so takoj po zasledovanju v bližini avtoceste sicer prijeli več ljudi, a se je kasneje izkazalo, da nimajo pravih storilcev. Kot rečeno, pa so enega od njih prijeli v četrtek, za vsaj dvema pa še poizvedujejo. V veliko pomoč pri tem so jim sledi, ki so jih vlomilci pustili na kraju in v kombiju. Policisti so ukradene telefone, šlo ja za 230 najbolj zmogljiv pametnih telefonov, predvsem znamk iPhone in Huawei, že vrnili oškodovanemu podjetju.

vlom romuni mobiteli