vestnik

Filmski pregon v Pomurju: S Fiatom mimo policistov na njivo in potem brez pnevmatik naprej

Vestnik, 8. 5. 2020
PUMS
Vinjen voznik je želel pobegniti policistom, pri tem je izgubil tudi dve pnevmatiki.
Črna kronika

»Včeraj okoli 21. ure so policisti policijske postaje Gornja Radgona med kontrolo cestnega prometa v Segovcih ustavljali voznika osebnega avtomobila, znamke Fiat, ki pa na znake policistov ni zaustavil in je z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval vožnjo v smeri naselja,« so sporočili iz soboške policijske uprave.

Kot so še zapisali, je policijska patrulja osebnemu avtomobilu sledila z zvočnimi in svetlobnimi signali, vendar voznik ni zaustavil, pri tem pa je kršil več cestno-prometnih predpisov. »Voznik je v naselju Plitvica zapeljal na makadamsko cesto, po kateri je vozil približno 100 metrov. Zaradi hitrosti in načina vožnje je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal preko nasprotnega smernega vozišča na njivo in s sprednjim kolesom trčil v del odžaganega debla, si poškodoval pnevmatiko, ki se je izpraznila. Po njivi se je vozil še približno 100 metrov. Ko je zapeljal nazaj na makadamsko cesto, se mu je med vožnjo snela sprednja desna pnevmatika. Na relaciji Plitvica – Lešane je z vožnjo ponovno kršil več cestno-prometnih predpisov, izpraznila ter snela se mu je še zadnja desna pnevmatika.

policija, pomurje
PUMS
Vinjen voznik je želel pobegniti policistom, pri tem je izgubil tudi dve pnevmatiki.

Voznika to ni zaustavilo in je nadaljeval vožnjo po lokalni cesti v smeri Apač, kjer se je zaustavil. Voznik večkratnih ukazov policista, da izstopi iz vozila, ni upošteval in se je še naprej zadrževal v vozilu. Ker voznik ukazov policistov ni upošteval in se je pasivno upiral, so bila zoper njega uporabljena prisilna sredstva. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da voznik izvršuje veljaven ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja z odložitvijo izvršitve. Ker je voznik kazal očitne znake vinjenosti, mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,90 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozilo je bilo nevozno in so mu bile odvzete registrske tablice,« so zapisali in dodali, da je bilo zoper 49-letnega voznika odrejeno pridržanje in bo zoper njega podan obdolžilni predlog. Zaradi nenadne slabosti voznika je bilo na kraj poklicano reševalno vozilo. Zdravnica je ocenila, da voznik ni bil sposoben za pridržanje.

Ob tem primeru policisti ponovno voznike opozarjajo, da naj vozijo le trezni.