vestnik

(FOTO) Nevihte z nalivi že povzročale težave po Pomurju, na delu bilo več gasilskih enot in društev

Vestnik, 18. 7. 2021
Neurje.si
Kot poroča bralka, je v Tišini v 20 minutah padlo 34 litrov dežja na kvadratni meter.
Črna kronika

Ponoči se bodo razmere umirile, v prihodnjem tednu bo bolj stabilno vreme, napoveduje Arso.

Napovedi vremenoslovcev so se uresničile, saj so nevihte z močnimi nalivi okoli enajste ure dopoldan zajele nekatere dele Pomurja. Največ težav je bilo na območju Murske Sobote in Radencev, kjer so aktivirali več gasilskih enot in prostovoljnih društev, ki so več ur odstranjevali posledice nevihte, je poročala uprava za zaščito in reševanje. Meteorna voda je zalila kleti in številne ceste, zaradi česar je bil nekaj časa oviran promet.  

poplave petanjci
Radarji v Pomurju
cesta je poplavljena na Petanjcih.

poplave proti kapeli
Radarji v Pomurju
Poplavljena cesta proti Kapeli.

Radgonski gasilci so sicer več intervencij imeli sinoči, ko so v Gornji Radgoni in Hercegovščku sanirali podrta drevesa.

podrta-drevesa
PGD Gornja Radgona
Radgonski konec prešla nevihta, podrta drevesa so odstranili domači gasilci.

podrta-drevesa
PGD Gornja Radgona
Radgonski konec prešla nevihta, podrta drevesa so odstranili domači gasilci.

podrta-drevesa
PGD Gornja Radgona
Radgonski konec prešla nevihta, podrta drevesa so odstranili domači gasilci.

Po napovedih vremenoslovcev so danes popoldne v vzhodni polovici države še možne nevihte z močnimi, dolgotrajnejšimi nalivi in manjšo točo. Slednja bo najbolj verjetna na Štajerskem, Dolenjskem ali v Prekmurju, piše na strani Neurje.si. Ob nalivih so lokalno možni hitri porasti hudourniških vodotokov, ki lahko na izpostavljenih mestih poplavijo. Ozračje se bo zvečer in v noči na ponedeljek postopno umirilo, še piše.

Kaj nas čaka?

Ponoči bodo padavine postopno povsod ponehale, začelo se bo jasniti. Proti jutru bo ponekod po nižinah nastala kratkotrajna megla. V ponedeljek bo na Primorskem pretežno jasno, drugod občasno zmerno oblačno. Ponekod bo še pihal severovzhodnik, na Primorskem šibka burja. Jutranje temperature bodo od 15 do 20, na severozahodu okoli 12, najvišje dnevne od 25 do 28. V torek bo povečini sončno, popoldne bo v notranjosti Slovenije nastalo nekaj ploh in neviht. Tudi v sredo kaže na sončno vreme, verjetnost popoldanskih neviht bo zelo majhna, piše na strani državne Agencije za okolje.

pgd-gornja-radgona nevihta podrta-drevesa