vestnik

(FOTO) Nočni policijski lov: Rekorder Promila je voznik z 1,5 promila

ABE, 15. 12. 2019
Jure Zauneker
Akcija promil
Črna kronika

Policisti Policijske uprave Murska Sobota so v noči na nedeljo opravili še en poostren nadzor nad udeleženci v prometu. Policisti so tokrat odredili 176 preizkusov alkoholiziranosti: šest voznikov je napihalo, od tega so trije ostali brez vozniškega dovoljenja.

gornja-radgona, policija, akcija-promil
Jure Zauneker
Akcija promil

gornja-radgona, policija, akcija-promil
Jure Zauneker
Akcija promil

Policisti Policijske uprave Murska Sobota so v noči na nedeljo pod okriljem akcije Slovenija piha 0,0 opravili poostreno kontrolo psihofizičnega stanja udeležencev v prometu. V Gornji Radgoni, Ljutomeru in Murski Soboti so na kontrolnih točkah preverjali, ali se vozniki držijo pravil cestnega prometa, ki ne dovoljujejo vožnjo pod vplivom alkohola. Policisti so v tokratni akciji Promil odredili 176 preizkusov alkoholiziranosti. Šest voznikov je napihalo, od tega so trije ostali brez vozniškega dovoljenja. Z največ alkohola je vozil voznik osebnega avtomobila v Gornji Radgoni, ki mu je policijski alkotest pokazal 0,74 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka (1,5 promila alkohola).

Ponoči je tako potekal že drugi poostren nadzor v tem mesecu, prvi je bil v noči na 8. december. Policisti so takrat 145 voznikov preizkusili z alkotestom, pet voznikov je vozilo pod vplivom alkohola. Eden od kršiteljev je takrat vozil celo z 2,3 promila alkohola, povrh vsega je v avtomobilu imel šestletnega otroka.

Na Policijski upravi Murska Sobota zaradi izsledkov zadnjih dveh poostrenih nadzorov vsem voznikom svetujejo, da vozijo le trezni. Če bodo uživali alkoholne pijače, naj se ne odločijo za vožnjo v cestnem prometu, ampak naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival ali uporabijo javna prevozna sredstva. »Vozniki dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prehitevanju, prednosti, varnostni razdalji, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov. Policisti Policijske uprave Murska Sobota bomo s poostrenimi aktivnostmi in nadzorom na tem področju nadaljevali tudi v prihodnje,« so sporočili z murskosoboške policijske uprave.

gornja-radgona, policija, akcija-promil
Jure Zauneker
Akcija promil

policija promet alkohol