vestnik

Stolp zgorel v celoti, škode za 25 tisoč evrov.

Vestnik.si, 24. 10. 2022
Jure Kljajić
Pogorel Sotinski stolp
Črna kronika

Več podatkov bodo posredovali po opravljenem ogledu in zaključenih aktivnostih policistov,

Razgledni stolp v Sotini, ki je zagorel v ponedeljek zgodaj zjutraj, je kljub intervenciji gasilcev zgorel v celoti. Po nestrokovni oceni je nastalo za okrog 25.000 evrov škode. Vzrok požara še ni znan. Več podatkov bodo posredovali po opravljenem ogledu in zaključenih aktivnostih policistov, je sporočila Suzana Rauš, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica, PU Murska Sobota. 

sotina, sotinski, breg, brejg, zgorel, pogorel, požigalec
Jure Kljajić
Pogorel Sotinski stolp

Policisti in kriminalisti Policijske uprave (PU) Murska Sobota so bili ob 4.50 obveščeni, da gori razgledni stolp v Sotini. »Po do sedaj znanih podatkih je stolp pogorel v celoti. Na kraju so še gasilci. Točen vzrok požara bodo policisti poskušali ugotoviti z ogledom na kraju, ki bo opravljen tekom dneva,« je sporočil Danilo Kavaš iz operativno komunikacijskega centra murskosoboške PU.

sotina, sotinski, breg, brejg, zgorel, pogorel, požigalec
Jure Kljajić
Pogorel Sotinski stolp

Požar so pogasili gasilci PGD Sveti Jurij, Sotina, Rogašovci in Pertoča. Poleg razglednega stolpa, ki je pogorel v celoti, je zgorel še koš za smeti in reklamni pano.

sotina, stolp
GZ Rogašovci
Po dosedaj znanih podatkih je stolp pogorel v celoti.

Edvard Mihalič, župan Občine Rogašovci, nam je povedal, da so ga o požaru obvestili zgodaj in da je zelo jezen, da se je kaj takega zgodilo. "Nisem samo žalosten, jezen sem, da nekdo to naredi. Ne vemo sicer še, zakaj je do požara prišlo, prav gotovo pa stolp ni zagorel sam od sebe."  Stolp je pogorel do tal, obljubil pa je, da bodo takoj naročili novega. Razgledni stolp na najvišjem hribu v Prekmurju v Sotini je bil ena najbolj obiskanih in priljubljenih turističnih točk ne le v občini, temveč v Pomurju. Obnovili so ga pred desetimi leti.       

sotina požar stolp