vestnik

Gasilska zveza Kuzma: Tožilstvo zavrglo ovadbo proti predsedniku

ABE, 30. 6. 2020
Nataša Juhnov
Gasilci. Slika je simbolična.
Črna kronika

V ravnanju Draga Lovenjaka uradno ni znakov kaznivega dejanja.

Okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti je zavrglo kazensko ovadbo proti nekdanjemu predsedniku Gasilske zveze Kuzma Dragu Lovenjaku. Poročali smo že, da so Lovenjaka zaradi suma storitve kaznivega dejanja poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja ovadili murskosoboški kriminalisti, vendar je tožilstvo ovadbo 11. maja letos zavrglo. V ravnanju Lovenjaka, ki je prav tako drugi mandat svetnik občinskega sveta v Kuzmi, tako uradno ni znakov kaznivega dejanja.

9ce21ee30ec41b3b6ca8a66b78b7402a
Nataša Juhnov
Gasilci. Slika je simbolična.

Kriminalisti so od začetka preiskave lani aprila Lovenjaku naprtili očitek, da je z računa gasilske zveze neupravičeno porabil 7.200 evrov, sam pa je nato odstopil. Nekdanji predsednik Gasilske zveze Kuzma se je odzval na naš klic za izjavo o primeru, in dejal, da je zadovoljen, da je opran očitkov. Jožef Škalič, župan Kuzme, pa je povedal, da si je prizadeval, da bi primer dobil dokončen epilog, a so zdaj z zavrženjem ovadbe ostala odprta še nekatera vprašanja.

Na zadnji skupščini gasilske zveze so po Škaličevih besedah delegati vseeno sprejeli sklep, da mora nekdanji predsednik v dveh letih vrniti izginuli denar. V kuzemski gasilski zvezi je pet gasilskih društev, za njihovo delovanje je občina v letu 2018 iz proračuna namenila 16.000 in leto prej 12.500 evrov. Potem, ko na plan prišle informacije o domnevnih nečednostih, pa je nastal dogovor, da Občina Kuzma gasilski zvezi denar namenja sproti, in to le za nujne in operativne zadeve.

gasilci kuzma