vestnik

86-letna starka po torkovem ropu bosa v mrazu tekla po pomoč, umrla v bolnišnici

Andrej Bedek, 19. 1. 2020
Nataša Juhnov
Mirno goričko vasico je zaznamoval torkov rop.
Črna kronika

V Splošni bolnišnici Murska Sobota je v nedeljo umrla 86-letnica iz Beznovec, ki je bila v torek žrtev roparja. Ta je pokojno med ropom zvezal, ukradel pa ji je le nekaj več kot 200 evrov. Šestinosemdesetletnica je v sredo zjutraj doživela srčni infarkt, danes pa v bolnišnici izgubila življenje. Zdravniki so po besedah svojcev skoraj povsem prepričani, da je infarkt posledica dogodkov dan prej.

Šestinosemdesetletnica iz Beznovec, ki je bila žrtev v torkovem ropu v Beznovcih, je v nedeljo v murskosoboški bolnišnici umrla. Starki se je po ropu nekako le uspelo izviti iz primeža spalne srajce, s katero jo je storilec zvezal, in je v mrazu bosa stekla po pomoč do prvih sosedov, ki so poklicali policijo. Po naših podatkih še isti dan ni kazala prav nobenih posledic ropa, naslednje jutro pa je potrebovala nujno medicinsko pomoč, kajti zadela jo je kap. Starka, ki je bila od srede v bolnišnični oskrbi, je vmes zbolela še za pljučnico. Zdaj je izgubila boj za življenje. Zdravniki so po besedah svojcev skoraj povsem prepričani, da je infarkt posledica dogodkov dan prej.

Fotorobot, rop - 13.1.
PU Murska Sobota
Fotorobot domnevnega roparja iz Beznovec.

Policisti in kriminalisti Policijske uprave (PU) Murska Sobota medtem še vedno preiskujejo vse okoliščine torkovega ropa, ki se je zgodil v eni od stanovanjskih hiš v Beznovcih. Pri iskanju storilca si pomagajo tudi s fotorobotom. Zaradi interesa preiskave so za zdaj z murskosoboške policijske uprave le na kratko sporočili, da so bili v torek malo pred 10. uro obveščeni o ropu, med katerim je storilec 86-letnico zvezal, jo med dejanjem lažje poškodoval, iz hiše nato ukradel denar in po kaznivem dejanju pobegnil v temnejšem avtomobilu. Vse razpoložljive policijske patrulje, ki so bile takrat na terenu, so začele takoj po prijavi iskati storilca, a neuspešno, čeprav so celo postavile več cestnih blokad. V petek je nato PU Murska Sobota objavila fotorobota domnevnega storilca in vse, ki bi karkoli vedeli o ropu, pozvala, naj to sporočijo na telefonski številki 113 in 080 1200 ali naj se oglasijo na najbližji policijski postaji.

beznovci, avtopralnica-fujs, rop
Nataša Juhnov
Prizorišče ropa v Beznovcih

Čeprav so uradne informacije o ropu skope, kar je zaradi poteka preiskave seveda razumljivo, smo se vseeno dokopali do nekaj podrobnosti, ki so pa prav srhljive. Ropar, ki se je tisto dopoldne spravil na 86-letnico, je bil brutalen. Po naših podatkih je starko, ko je nasilno vstopil v stanovanjsko hišo, podrl na tla, in jo zvezal s spalno srajco, da se ni mogla premikati. V hiši naj bi se bil mudil vsaj 20 minut, v tem času pa je preiskal vse prostore. Šel je celo tako daleč, da je pretaknil sleherni predal in je celo pometal vzmetnice iz postelj. Domnevno pa je našel in ukradel le nekaj več kot 200 evrov. Po ropu je zbežal iz hiše, vendar je bil menda pri tem precej nespreten, saj ga je opazil voznik, ki se je peljal mimo žrtvine hiše. Prav ta voznik je po naših podatkih policijskim preiskovalcem pomagal izdelati fotorobota domnevnega roparja. Storilec je beg nato nadaljeval z avtomobilom, a tudi tako naj bi bil pustil sledi na zemljišču, kjer stoji stanovanjska hiša, v kateri se je zgodil rop, in večje poslopje, v katerem ima pokojničin sin, ki je samostojni podjetnik, poslovne prostore in samopostrežno pralnico.

Vroča sled: Je storilec z Goričkega?

Policisti in kriminalisti PU Murska Sobota so po naših podatkih v petek v eni od vasi, ki meji na Beznovce, opravili hišno preiskavo. Preiskovalci se za zdaj namreč najbolj držijo sledi, da je ropal domačin z Goričkega. Eno od vprašanj, na katero iščejo odgovor, pa je neuradno ta, ali je morda storilca zamikal podjetnikov denar. Ropar naj bi bil pričakoval, da je v hiši večja vsota gotovine.

rop beznovci policija
Kaj zdaj berejo drugi