vestnik

Hitra kazen: Napadalcu iz Puconec pol leta zapora 

ABE, 13. 12. 2018
NataŠa Juhnov
Policija. Fotografija je simbolična. 
Črna kronika

Anton M. iz Sebeborec, ki je v torek v Puconcih napadel voznika avtomobila, ki mu je želel pomagati, že obsojen. V pospešenem kazenskem postopku so mu izrekli kazen pol leta zapora. Anton M. letos že kar 21-krat kršil javni red in mir. 

Anton M. iz Sebeborec, ki je v torek v Puconcih napadel voznika avtomobila, zaradi povzročitve hude telesne poškodbe že obsojen. V pospešenem kazenskem postopku so mu izrekli kazen pol leta zapora, do odhoda na prestajanje zaporne kazni bo ostal v priporu.


"Z zbiranjem obvestil na kraju je bilo ugotovljeno, da se je v omenjem času skozi naselje Puconci z osebnim avtomobilom peljal občan, ki je na vozišču opazil vinjenega moškega, ki je hodil po celotnem vozišču, potiskal kolo in krilil z rokami. Zaradi varnosti je vozilo ustavil in ga ogovoril, naj pazi, kje hodi, da ga ne bi kdo povozil. Kolesar je začel na voznika kričati in ga žaliti. Voznik je stopil iz vozila z namenom, da bi ga zaradi njegove varnosti pospremil z vozišča, da bi se lahko odpeljal naprej. Kolesar je pristopil do voznika in ga z roko udaril v predel nosu, nakar je voznik padel po vozišču in obležal. Nato se je kolesar zapeljal v smeri naselja Markišavci, se ustavil in se vrnil do voznika," so okoliščine torkovega dogodka pojasnili na Policijski upravi Murska Sobota (PUMS).


Samo letos so ga na PUMS že 21-krat obravnavali zaradi kršitev javnega reda in miru z elementi nasilja in storitev kaznivih dejanj nasilništva. Anton M. iz Sebeborec je sicer bil že leta 1996 v Črenšovcih vpleten v enega najhujših napadov na policiste, ne le v Pomurju, ampak v celi Sloveniji. Leta 1997 pa je vrgel ročno bombo na policijsko postajo Ljutomer. Prav tako je zaradi drugih kaznivih dejanj že stari znanec policije in sodišč.

Nataša Juhnov
Policija. Fotografija je simbolična. 
policija voznik puconci nasilje
Kaj zdaj berejo drugi