vestnik

Ima že obsojeni pedofil na vesti še eno žrtev?

Andrej Bedek, 30. 7. 2019
Jure Zauneker
Tako so oktobra 2017 Murskosobočana iz pripora privedli na sodišče, kjer je priznal spolno zlorabo svoje sorodnice, mlajše do deset let. 
Črna kronika

Danes 25 let star moški iz Murske Sobote, ki je bil oktobra 2017 obsojen na tri leta in enajst mesecev zapora, ker je spolno zlorabil sorodnico, mlajšo od 15 let, naj bi bil spolno zlorabil še eno deklico v sorodstvenem krogu, prav tako mlajšo od 15 let.

Medtem ko je 25-letni pedofil iz Murske Sobote za rešetkami zapora na Dobu prestal že več kot polovico dosojene kazni, je v Pomurju izbila vest, da deklica v povezavi, s katero je bil obsojen, ni bila njegova edina žrtev. Oktobra 2017 je priznal, da je spolno zlorabil sorodnico, ko še ni imela deset let. Sodišče mu je izreklo kazen tri leta in enajst mesecev zapora. Med preiskovanjem njegovih izprijenih ravnanj pa so se kriminalisti dokopali do podatkov, da je domnevno zlorabil še eno deklico. Zato s preiskovanjem njegovih početij niso mirovali tudi v času, ko je bil že na prestajanju kazni. In sumi preiskovalcev so se izkazali za utemeljene.



Namestnica vodje tožilstva v Murski Soboti Desanka Novak je namreč za Vestnik.si potrdila, da so zoper obsojenca 19. julija letos prejeli novo ovadbo zaradi kaznivega dejanja spolnega napada na osebo, mlajšo 15 let. Petindvajsetletnika so kazensko ovadili murskosoboški kriminalisti, kot je razkrila Novakova, ga tudi v tem primeru sumijo, da je dejanje storil v sorodstvenem krogu, na škodo žrtve, mlajše od 15 let. Po neuradnih podatkih je domnevna žrtev deklica. Tožilstvo zahteve za preiskavo še ni podalo, saj kazensko ovadbo še proučuje. Podrobnosti iz ovadbe niso znane in ne bodo niti v prihodnje. Kajti če bo preiskava potrdila kriminalistične očitke in bo tožilstvo zoper obsojenega pedofila vložilo še eno obtožnico, bo sodišče javnost zagotovo izločilo iz glavne obravnave.


To je običajno v slehernem tako občutljivem primeru, za zaprtimi vrati so mu sodili tudi oktobra 2017. Sicer pa je pedofilu odklenkalo že tri mesece prej. Kriminalisti so mu prostost odvzeli julija 2017, ko je bil star 23 let, sodišče je zoper njega odredilo pripor. Spolni napad na deklico, ki ni imela takrat niti 10 let, pa ni bil edini očitek, zaradi katerega je bil obsojen. Na predobravnavnem naroku je namreč priznal tudi navedbe v obtožnici, da je svoje početje z otrokom, ki ga je spolno zlorabil v letu 2014, posnel in posnetek objavil v zaprti skupini uporabnikov na družbenem omrežju facebook. Prav zaradi te objave so ga kriminalisti izsledili, zato se Sobočanec na sodišču ni sprenevedal, ko mu je tožilstvo ponudilo, da bo v zameno za priznanje po hitrem postopku zanj predlagalo kazen tri leta in enajst mesecev zapora. Kaj je dokaz, ki je kriminaliste pripeljal do odkritja še ene grozljive zgodbe o spolni zlorabi otroka, mlajšega od 15 let, nismo izvedeli, ne gre pa izključiti, da je prav sodba na tri leta in enajst mesecev zapora drugo domnevno žrtev pripravila do tega, da spregovori o zlorabi.

pedofil zapor otrok punčka