vestnik

Ižakovčan obtožen še ropa v Veržeju

ABE, 25. 11. 2020
Mojca Zemljarič
Odločitev, ali je za rop pošte v Trnovski vasi decembra lani odgovoren Damjan Jerebic, bo na ptujskem sodišču verjetno znana že kmalu.
Črna kronika

Damjan Jerebic se pred tričlanskim senatom ptujskega okrožnega sodišča zagovarja že zaradi ropa v poštni poslovalnici v Trnovski vasi.

Tožilci okrožnega državnega tožilstva Murska Sobota so zbrali dovolj dokazov, da so lahko v začetku tega meseca Damjana Jerebica, 33-letnika iz Ižakovec, obtožili, da je 20. novembra lani oropal poštno poslovalnico v Veržeju. Uslužbenki je domnevno zagrozil s pištolo in odnesel 6800 evrov gotovine. Da je tožilstvo po končani sodni preiskavi 2. novembra vložilo obtožnico proti Jerebicu, je za Vestnik.si potrdil Branko Palatin, predsednik murskosoboškega okrožnega sodišča.

veržej, rop-pošte
Jure Zauneker
Policisti in kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota po ropu pošte v Veržeju storilca niso našli, so pa zavarovali številne sledi in našli njegova oblačila, kjer je pustil svoj DNK.

Po očitkih iz obtožnice je tistega dne okrog 16.30 Jerebic vstopil v poslovalnico pošte v Veržeju zamaskiran in oborožen s pištolo. Odnesel je 6800 evrov. Uspelo se mu je izmakniti številnim policijskim zaporam, a se je med begom sprožil varnostni mehanizem, ki je obarval in uničil njegov plen. Denar je zato odvrgel na bližnjem pokopališču. Policisti in kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota tisti večer storilca sicer niso našli, so pa zavarovali številne sledi in našli njegova oblačila, na katerih je pustil svoj DNK. To se je izkazalo kot zelo pomembno, saj so veržejskega roparja kmalu povezali s še enim ropom. Dvanajstega decembra lani je namreč zamaskiran in oborožen storilec napadel poštno poslovalnico v Trnovski vasi. Odnesel je 1300 evrov. V preiskavo tega ropa so se vključili policisti in kriminalisti Policijske uprave Maribor, ker se jim je rop zdel podoben kot v Veržeju, so poiskali pomoč pri kolegih iz Murske Sobote. Naposled se je izkazalo, da bi bil lahko v Trnovski vasi isti storilec.

Ižakovčan je že sedel na zatožno klop okrožnega sodišča na Ptuju, v petek, 27. novembra, pa bi se sojenje lahko končalo. 

rop veržej damjan-jerebic