vestnik

Ižakovčanu 45 mesecev zapora. Čaka pa ga še sojenje za rop pošte v Veržeju

ABE, 18. 12. 2020
Jure Zauneker
Rop pošte v Veržeju.
Črna kronika

Damjan Jerebic se je pred tričlanskim senatom ptujskega okrožnega sodišča zagovarjal zaradi ropa v poštni poslovalnici v Trnovski vasi.

Na okrožnem sodišču na Ptuju se je končalo sojenje 33-letnemu Damjanu Jerebicu iz Ižakovec. Jerebic je bil obsojen na 45 mesecev zapora, ker je dvanajstega decembra lani, nekaj minut pred 17. uro, zamaskiran vstopil v prostore pošte v Trnovski vasi pri Ptuju in odnesel 1275 evrov denarja. Dokazi proti Jerebicu so bili trdni. Da je storilec, se je potrdilo s pregledom posnetkov videonadzornega sistema poštne poslovalnice, z informacijami občanov, ki so v bližini ropa opazili osebni avtomobil, s katerim je po zločinu pobegnil, z najdenimi oblačili in njegovo DNK, z odvrženim denarjem pa tudi z ugotovitvami hišnih preiskav, v okviru katerih so Jerebicu zasegli več predmetov.

MZ Damjan Jerebic
Mojca Zemljarič
Damjan Jerebic v spremstvu pravosodnega policista med odhodom s ptujskega sodišča.

Tožilci okrožnega državnega tožilstva Murska Sobota pa so obenem zbrali dovolj dokazov, da so lahko Jerebica obtožili, da je 20. novembra lani oropal poštno poslovalnico v Veržeju. Uslužbenki je domnevno zagrozil s pištolo in odnesel 6800 evrov gotovine.

Po očitkih iz obtožnice je tistega dne okrog 16.30 Jerebic vstopil v poslovalnico pošte v Veržeju zamaskiran in oborožen s pištolo. Odnesel je 6800 evrov. Uspelo se mu je izmakniti številnim policijskim zaporam, a se je med begom sprožil varnostni mehanizem, ki je obarval in uničil njegov plen. Denar je zato odvrgel na bližnjem pokopališču. Policisti in kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota tisti večer storilca sicer niso našli, so pa zavarovali številne sledi in našli njegova oblačila, na katerih je pustil svoj DNK. To se je izkazalo kot zelo pomembno, saj so veržejskega roparja kmalu povezali z ropom v poštni poslovalnici v Trnovski vasi.

rop damjan-jerebic Ižakovci veržej trnovska-vas